Φρούριο η Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ-3.500 αστυνομικοί επί ποδός

Στο ίδιο έργο θεατές ,όπως κάθε Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ματ. Αστυνομικοί, διαδηλώσεις, επεισόδια και φυσικά το γνωστό υπουργικό και κομματικό πανηγύρι της ανόδου στη συμπρωτεύουσα για τις γνωστές, πλέον, εξαγγελίες  « αέρος- αέρος», για επικοινωνιακούς λόγους.

Κάποτε η ΔΕΘ ήταν ένας οικονομικός θεσμός ανάπτυξης της οικονομίας όπου οι εκάστοτε κυβερνώντες παρουσίαζαν το πρόγραμμα που θα εκτελούσαν τον επόμενο χρόνο και το τηρούσαν.

Σήμερα η ΔΕΘ είναι ένα πανηγύρι με ασήμαντη οικονομική και αναπτυξιακή αξία. Είναι περισσότερο μια φιέστα υποσχέσεων που ποτές δεν εκπληρώνονται για ΄τι η οικονομική κρίση τα βουλιάζει όλα και τα εκμηδενίζει.

Και φέτος, λοιπόν, ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη τη δεύτερη πατρίδα του όπως είπες θα εξαγγείλει ένα ακόμα πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας συνοδευόμενος από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του. Μένει μόνη η όποια αγωνία για το νέο αφήγημα για να κερδίσει χρόνο.

Κατά τα άλλα ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, φράγματα σε καίρια σημεία, εποπτεία κινητοποιήσεων από αέρος με ελικόπτερο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμό σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Αστυνομίας ενόψει των αποψινών  εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι αστυνομικοί που θα επιστρατευτούν για τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ υπολογίζονται περίπου στους 3.500 χιλιάδες ενώ επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζουν την κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει στο αστυνομικό μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου.

Παράλληλα, εισαγγελικοί λειτουργοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση. Ήδη έχουν ξεκινήσει αυξημένα μέτρα της τροχαίας και περιπολίες αστυνομικών τα προηγούμενα 24ωρα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευτεί στους περισσότερους δρόμους του κέντρου η στάση και στάθμευση των οχημάτων, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου και σταδιακά ενόψει των διαδηλώσεων θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Πηγή: iefimerida.gr