Φωτιά στην Αρκαδία: Εκκενώνονται Λιβαδάκι και Καπελλίτσα

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις σε περιοχές της Γορτυνίας, καθώς εκκενώνονται οικισμοί. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ilialive, η πυρκαγιά πλέον κινείται προς Ανδρίτσαινα και Καλλιθέα καθώς οι άνεμοι άλλαξαν γρήγορα κατεύθυνση.

Λίγη ώρα μετά τις 2 οι κάτοικοι στην περιοχή Λιβαδάκι και Καπελλίτσα κλήθηκαν να εκκενώσουν τα χωριά. Μέσω του 112 έλαβαν το παρακάτω μήνυμα: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβαδάκι ή Καπελλίτσα, εκκενώστε τώρα προς Γέφυρα Σέκουλα‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε πως «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα».

Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα».

newsit.gr