Φωτιά στη Σταμάτα: Τεράστιες οι καταστροφές – Αρχίζει η καταγραφή ζημιών

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η φωτιά στη Σταμάτα που ξέσπασε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (27.07.2021) και έφτασε στις αυλές των σπιτιών.

Σταμάτα: Στα σπίτια η φωτιά! Κάτοικοι φεύγουν για να σωθούν

Ο οικισμός Γαλήνη, ο οποίος χθες το μεσημέρι εκκενώθηκε, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω της φωτιάς και δρομολογείται η αποκατάσταση των βλαβών.

Σήμερα αρχίζει η καταγραφή των ζημιών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες 2 – 3 ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καταστράφηκαν περίπου 20 σπίτια.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φωτιές σε Σταμάτα και Ροδόπολη να προήλθαν από εμπρησμό. «Εξετάζεται και ο εμπρησμός. Και δεν αποκλείεται. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές το ανθρώπινο χέρι συμβάλει σε μια διαδικασία καταστροφής του περιβάλλοντος. Πολύ σύντομα το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα έχει αποτελέσματα».

«Να αποφύγουμε οποιεσδήποτε μορφές εργασίας στο ύπαιθρο, καύση σκουπιδιών ή χόρτων, η μηχανικές κινήσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καθαριστούν και τα οικόπεδα.

Το βράδυ της Τρίτης (27.07.2021), συνελήφθη ένας μελισσοκόμος για τη φωτιά στη Σταμάτα, η οποία επεκτάθηκε και σε Ροδόπολη και Διόνυσο και είχε ως αποτέλεσμα να καούν περιουσίες και να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας έχει μελίσσια στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά και μάλιστα, βρέθηκαν και τα καπνιστήρια. Ο εν λόγω συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραδέχθηκε πως κάποιες ώρες πριν βρέθηκε στα μελίσσια, αλλά αρνείται πως ξεκίνησε την φωτιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

newsit.gr