Φόλες σε αδέσποτα στον Αυλώνα – Κινητοποιήσεις για τη σύλληψη του δράστη

Με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι κάτοικοι του Αυλώνα τις τελευταίες μέρες, όταν είδαν αδέσποτα σκυλιά να ξεψυχούν στο δρόμο βρίσκοντας μαρτυρικό θάνατο από φόλες που πέταξαν άγνωστοι.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, δολοφονήθηκε στον Αυλώνα ένα αδέσποτο σκυλί από φόλα, η αγαπημένη σε όλους Λουκία, ενώ ένα άλλο κατάφερε να γλιτώσει χάρις στην έγκαιρη επέμβαση ενός ιδιώτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες και τα δύο αδέσποτα ήταν αχώριστα,  φιλικά και γνωστά στον Αυλώνα, ενώ παράλληλα δεν πείραξαν ποτέ κανέναν.

Χθες, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ακόμα ένα αδέσποτο έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του όταν έφαγε και αυτό φόλα. Πολλοί κάτοικοι του Αυλώνα, Φιλοζωικές και η Επιτροπή Αδέσποτων του Δήμου Ωρωπού έχουν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονται έντονα για να σταματήσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα, ενώ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους.

Επίσης κάνουν έκκληση για να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν, διατηρώντας την ανωνυμία τους, όσοι γνωρίζουν το δράστη, ώστε να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Αφού, δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι-τέρατα που φολιάζουν τα ζώα για να βρουν οδυνηρό θάνατο, χωρίς να έχουν ίχνος ευαισθησίας ή ανθρωπιάς μέσα τους, η μόνη απειλή είναι η τιμωρία μέσω της δικαιοσύνης, καθώς η κακοποίηση ή θανάτωση ζώου αποτελεί πλέον κακούργημα.