Φ. Γεννηματά: Προαναγγγέλλει το τέλος του ΠΑΣΟΚ και καλεί για νέο κόμμα

16.1.2016

Το τέλος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προαναγγέλλει η κα Φώφη Γεννηματά με άρθρο της στην εφημερίδα  ΤΑ ΝΕΑ καθώς διαπιστώνει ότι το κόμμα της φυλλορροεί και η εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να καλύψει το χώρο του κέντρου.

 Η κα Φώφη Γεννηματά, απευθύνοντας κάλεσμα στα κόμματα και τις δυνάμεις που εκφράζονται από τις απόψεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από τη δημοκρατική παράταξη και την κεντροαριστερά τους προτείνει να δημιουργήσουν ένα νέο κομματικό σχηματισμό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε άρθρο της στα «Νέα», προτείνει ο αρχηγός της νέας αυτής παράταξης να εκλεγεί από τη βάση τον ερχόμενο Μάιο και να έχει προηγηθεί ιδρυτική συνδιάσκεψη και προγραμματική συνδιάσκεψη τον Μάρτιο. Η διάσκεψη αυτή θα αποφασίσει το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας όπως αναφέρει.

Ακόμη, η κ. Γεννηματά διευκρινίζει ότι τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα θα διατηρήσουν την αυτονομία τους, ενώ το μητρώο των συμμετεχόντων στην εκλογή του νέου αρχηγού θα είναι ανοιχτό μέχρι και την ημέρα της εκλογής του.

«Αρκετά με τους μικροεγωισμούς στο χώρο της δικής μας παράταξης, είναι η ώρα της ευθύνης, των υπερβάσεων και των αποφάσεων, είμαστε πολλοί που μαζί μπορούμε» γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο της.