Φ. Κουβέλης: Αναγκαία η ενότητα της Αριστεράς

24.1.2016

Παρόν  για την ενότητα  των αριστερών δυνάμεων  την οποία θεωρεί αναγκαία κάνει λόγο ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ένα χρόνο μετά την εκλογή Τσίπρα και τα δεινά που επέφερε στη χώρα.

Σημειώνει, ειδικότερα, ότι «μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, που κατάληξε με τη σημαντική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση»  και τονίζει ότι «η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και οργανική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος».

«Η φροντίδα μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην ενότητα των αριστερών δυνάμεων. Αυτό καθορίζει και προσδιορίζει την παρουσία μου στο πεδίο της πολιτικής», απαντά στο ερώτημα εάν επιθυμεί την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή του δεν έβαλε ποτέ το προσωπικό πάνω από το συλλογικό και ότι «δεν το έπραξα ακόμα κι όταν συνειδητοποίησα ότι τα συστήματα εξουσίας ήταν διατεθειμένα να μας παράσχουν τα πάντα, αν αποδεχόμασταν τον σχεδιασμό τους», για να επισημάνει ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και σήμερα τα πολιτικά πράγματα.

Οφείλει όμως κάνοντας την αυτοκριτική του ότι η επιλογή του να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό σχηματισμό το 2012 οδήγησε στην κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ και στην εκλογή Τσίπρα ο οποίος με τις επιλογές του έφερε τη χώρα στα βράχια. Καλές οι προθέσεις και η αγνότητα των λόγων αλλά πάντα στη πολιτική όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.