Χάος στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου -Κλειστή και στα δύο ρεύματα [εικόνες]

Νέα διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, λόγω της κακοκαιρίας. Η μετακίνηση από Αθήνα προς Κόρινθο είναι αδύνατη, ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στο ύψος του Ξυλόκαστρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα κάτωθι σημεία:

  • Επί της Νέας Εθνικής Οδού (Ν.Ε.Ο.) Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Από το 57ο χλμ της N.E.O. Aθηνών Κορίνθου στην Κινέτα, στο ρεύμα προς Κόρινθος.
  • Από το 54ο χλμ έως το 57ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.E.O.) Αθηνών-Κορίνθου στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα.

Κλειστή η λ. Ποσειδώνος προς Πειραιά

Λίγο μετά της 23:00 το βράδυ του Σαββάτου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της λ. Αλίμου, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, διακόπηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής με την Πέτρου Ράλλη έως την οδό Χαμοστέρνας.

Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣΚλειστά και τα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣΚυκλοφοριακό κομφούζιο στα διόδια της Κορίνθου -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣΚυκλοφοριακό κομφούζιο στα διόδια της Κορίνθου -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣΕκατοντάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στα διόδια -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣΕκατοντάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στα διόδια -Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Κλειστή η λ. Σαλαμίνος στη Σαλαμίνα

Επίσης η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη ξανά στη Σαλαμίνα στα εξής σημεία:

  • Eπί της λ. Σαλαμίνος, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ευριπίδου έως το ύψος της συμβολής με την οδό Αρετής.
  • Επί της λ. Σαλαμίνος, από το ύψος της λ. Αιαντείου, έως το ύψος της συμβολής με την οδό Φανερωμένης.

Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατρών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών που ταξιδεύουν μέσω της Ολυμπίας οδού.

Η διακοπή οφείλονταν σε μεγάλες ποσότητες λάσπης στον δρόμο στο 107χλμ. λίγο μετά τον κόμβο του Ξυλοκάστρου.

Η λάσπη έχει γεμίσει το οδόστρωμα και στην Παλαιά Εθνική οδό με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί και εκεί η κυκλοφορία , να μην υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης και τα αυτοκίνητα να έχουν ακινητοποιηθεί.

Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο

Εξάλλου, πλημμύρες έχουν προκληθεί στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.» Επίσης ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.»

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Μεγάλα προβλήματα στην Κορινθία

Πολλά προβλήματα σε κοινότητες του δήμου Βέλου – Βόχας Κορινθίας έχουν δημιουργήσει οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών και οι υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος, Αννίβας Παπακυριάκος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «έχουν πλημμυρίσει σπίτια στις περιοχές Βραχάτι, Ευαγγελίστρια, Κοκκώνι, Νεράτζια, Πουλίτσα κ.α,» προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε με μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα.»

Επίσης, είπε ότι «η πολιτική προστασία κάνει ότι μπορεί, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και άλλα παρόμοια προβλήματα στην Κορινθία.»

Πηγές: tempo24,