Χαλκίδα: Άνοιξαν τα χαλιά στην καρότσα του φορτηγού και φώναξαν εισαγγελέα! Το κόλπο των 193.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό για έλεγχο στη Χαλκίδα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους…

Στη σύλληψη ενός 41χρονου στη Χαλκίδα, που μετέφερε με φορτηγό όχημα μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που έκρυβε μέσα σε χαλιά, προχώρησαν στελέχη του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Στο όχημα του 41χρονου, που είχε φορτώσει το παράνομο εμπόρευμα από την οικία 66χρονου στις Αχαρνές Αττικής, εντοπίστηκαν 42.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 600 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων που δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του 66χρονου όπου διέμενε μαζί με 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 760 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, 110 συσκευασίες καπνού των 50γρ. και 826γρ. χύμα καπνού που δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους οκτώ 8 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 27.580 ευρώ.

Οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, σύμφωνα με σχετική έκθεση προσδιορισμού δασμών και φόρων του Τελωνείου Χαλκίδας, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 193.030 ευρώ.