Χαλκίδα: Αστυνομικός σκηνοθέτησε τον φόνο της ερωμένης του σαν τροχαίο

Καμπάνα 15 ετών έριξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χαλκίδας σε έναν 38χρονο αστυνομικό για τη δολοφονία, τον Οκτώβριο του 2011, της 49χρονης ερωμένης του, την οποία… είχε «σκηνοθετήσει» ώστε να φανεί σαν τροχαίο!

Ο κατηγορούμενος ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στη φρουρά της Βουλής σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση μόλις έξι ετών, ύστερα από μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ωστόσο, στη συνέχεια ο εισαγγελέας Εφετών είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και την περασμένη Τρίτη ο 38χρονος καταδικάστηκε σε δεκαπενταετή κάθειρξη! Το πτώμα της 49χρονης Στέλλα Μαριέτ (φωτό), μητέρας τεσσάρων παιδιών από την Αλβανία, είχε εντοπιστεί στις 28 Οκτωβρίου 2011 από διερχόμενο οδηγό σε ασφαλτοστρωμένο, αγροτικό δρόμο στην περιοχή του Σχηματαρίου. Αν και ο αστυνομικός είχε υποστηρίξει αρχικά ότι δεν είχε καμία σχέση με τον θάνατο της συντρόφου του, ύστερα από πιέσεις ομολόγησε το έγκλημα.

Eντονη λογομαχία

Οπως είπε, δεν ήθελε να σκοτώσει τη 49χρονη, αλλά κατά τη διάρκεια έντονης λογομαχίας που είχαν μέσα στο αυτοκίνητό του της έφραξε με ένα μπουφάν το στόμα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Εν συνεχεία, μόλις αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή, την άφησε στη μέση του δρόμου. Πέρασε, μάλιστα, δύο φορές από πάνω της με το αυτοκίνητό του, ώστε να φανεί ότι η 49χρονη έπεσε θύμα τροχαίου από κάποιον ασυνείδητο οδηγό! Η κόρη του θύματος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ήθελε τη μητέρα της μόνο για τα χρήματά της και ότι λίγο προτού δολοφονηθεί η 49χρονη είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της. «Εδινε στοιχεία στη μικρή μου αδερφή και της έλεγε: “Αν πεθάνω να τα έχεις! Αν γίνει κάτι να τα δώσεις στην Αστυνομία”…» ανέφερε η 29χρονη.