Χανιά: Κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης σε 12χρονο μαθητή-Ανησυχία για 16 ακόμα άτομα

Θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε 12χρονος μαθητής στα Χανιά

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές στα Χανιά, καθώς θετικός στην νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε ένας 12χρονος μαθητής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 12χρονος εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου, όμως το πρωί έφτασε η πιστοποίηση πως πρόκειται για κρούσμα με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού.

Ταυτόχρονα με τον 12χρονο, στα Χανιά είχαν διαγνωστεί θετικά στον κορονοϊό ακόμα 16 άτομα, για τα οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται επίσης για κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού.

Νοσηλεύονται δύο άτομα με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στο Ηράκλειο

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί το μόνο επιβεβαιωμένο κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στην Κρήτη, καθώς από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού νοσούν δύο Ρώσοι ναυτικοί οι οποίοι και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Πολλά είναι και τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα αυτά φτάνουν τα 447. Από αυτά τα 28 έχουν εντοπιστεί στα Χανιά, τα 80 στο Ρέθυμνο, τα 297 στο Ηράκλειο και τα 42 στο Λασίθι.

thetoc.gr