Χαρδαλιάς για παραλίες: Πρόστιμα έως και 20.000 ευρώ στους παραβάτες

Αυστηρά πρόστιμα προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς για όσους δεν τηρήσουν τους κανόνες ασφαλείας κατά το άνοιγμα των παραλιών 

Αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊο.

Ειδική αναφορά και στους κανόνες για τις οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν από τις 8 το πρωί αυτό το Σάββατο 16 Μαΐου με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 5.000 -20.000 ευρώ ενώ προβλέπεται και η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 ημέρες.

Σε 2η παράβαση, εάν σημειωθεί, θα υπάρξουν τριπλάσια πρόστιμα και αναστολή της επιχείρησης για 90 ημέρες.

«Η άρση των μέτρων είναι η πιο δύσκολη φάση της προσπάθειάς μας» τόνισε ο Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ότι όποιος δεν είναι έτοιμος να ακολουθήσει τους κανόνες καλύτερο είναι να μην ανοίξει.   Τα μέτρα περιλαμβάνουν, 40 λουόμενους ανά στρέμμα και καταγραφή τους, μόνο take away καφέ, συσκευασμένο φαγητό χωρίς επιτόπια παρασκευή του.

Η απόσταση μεταξύ των ομπρελών θα είναι κατ’ ελάχιστον στα 4 μέτρα ενώ η απόσταση μεταξύ των άκρων (του «καπέλου» της ομπρέλας όπου πιάνει σκιά) ορίζεται στο 1 μέτρο.

Επίσης επιτρέπονται δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Παράλληλα, απαγορεύεται η πώληση συσκευασμένων ή παρασκευασμένων ποτών από τα beach bar, επιτρέπονται μόνο αναψυκτικά. Επίσης απαγορεύεται το delivery φαγητού στις παραλίες.

Ακόμη γίνεται και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας των εργαζομένων στα beach bar, στα οποία δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Παράλληλα, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν απόσταση 1,5 μέτρο ενώ περιμένουν σε ουρά.

Πηγή: www.lifo.gr