Χιλιάδες παράξενα ζωύφια έχουν κατακλύσει το Σαραντάρι Ωρωπού

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο βρέθηκαν, σήμερα, οι κάτοικοι της περιοχής Σαραντάρι, επί της οδού Κρήτης, στον Ωρωπό.

Χιλιάδες παράξενα ζωύφια  έχουν κατακλύσει  τα σπίτια τους κάνοντας τη ζωή τους εξαιρετικά δύσκολη, καθώς μοιάζουν πολιορκημένα.

Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι, καθώς δεν γνωρίζουν τι είναι αυτά τα ζωύφια και πώς να τα αντιμετωπίσουν.

Από το πρωί οι κάτοικοι αναζήτησαν τρόπους να απαλλαγούν από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες καταφεύγοντας σε γεωπόνους, στο Δήμο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υγειονομικού και στην Πυροσβεστική.

Οι κάτοικοι έχουν ρίξει πολλά κιλά θειάφι και φαρμάκων για να εξοντώσουν τα ζωύφια τα οποία σκαρφαλώνουν παντού. Σφραγίζουν με πανιά τις εισόδους των σπιτιών για να μην μπουν μέσα. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση του  προβλήματος.

Πιθανότερη αιτία εμφάνισης τω ζωυφίων είναι τα ξερά χόρτα που υπάρχουν στους γύρω αγρούς και οικόπεδα, τα οποία δεν έχουν φρεζαριστεί, γεγονός που θέτει την περιοχή και σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι.

Μεταφέρουμε την έκκληση των κατοίκων της περιοχής για άμεση παρέμβαση της Υγειονομικής Υπηρεσίας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να βρεθεί η αιτία εμφάνισης των ζωυφίων.