Χρήστος Τσεκρεζής: «Εμπιστεύομαι το Θωμά για έργα πνοής στο Δήμο Ωρωπού»

Είναι ο άνθρωπος της προσφοράς. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Σεμνός, ταπεινός, με ήθος και αξίες, αφήνει καθημερινά το πολιτικό αποτύπωμά του με ένα χαμόγελο.

Μάχιμος όσο και έμπειρος αυτοδιοικητικός, που δεν έμαθε ποτέ να κρύβεται, αλλά  να βγαίνει μπροστά. Να δίνει μάχες για τα πιστεύω του.  Γνώμονας της παρουσίας του στα κοινά  το κοινό καλό. Η ανάπτυξη και η πρόοδος του Τόπου του. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ξέρει όσο λίγοι τα μονοπάτια  της ζωής αλλά και τη γραφειοκρατία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Χρήστος Τσεκρεζής είναι το καλό παιδί, σε μια κοινωνία που αναζητά την ταυτότητά της.  Δεν κρατάει κακίες, ούτε αναζητά το δίκιο του μέσω καταγγελιών των πολιτικών αντιπάλων του ή στις αίθουσες των δικαστηρίων. Άνθρωπος της συνένωσης, αγωνίζεται πάντα για το καλό που θα προάγει και θα αναπτύξει τον Ωρωπό. Στρατιώτης, σε όσους πιστεύουν ότι μας αξίζει ένας καλύτερος Δήμος και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Χρήστο, συμπληρώνεις, ήδη, μια δεκαετία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύεις πως έχεις ακόμα πολλά να προσφέρεις;

Αυτοί που ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά πρέπει να το κάνουν με μεράκι και μόνο στόχο να βοηθήσουν τον Τόπο τους. Ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ύδρευσης, επί Δημαρχίας Γιάννη Οικονομάκου,  παρήγαγα ουσιαστικό έργο και ο Δήμος κατά γενική ομολογία ήταν πεντακάθαρος, χωρίς λειτουργικά προβλήματα.

Πιστεύω πως έχω ακόμα να δώσω πολλά σε ένα τόπο που χρειάζεται δημιουργικές πολιτικές για να πάει μπροστά. Να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος. Να γίνει ο Ωρωπός σημείο αναφοράς ως ένα από τα πιο όμορφα παραθεριστικά κέντρα της Αττικής.

Πιστεύεις ότι η επιλογή σου να θέσεις υποψηφιότητα με την παράταξη του Δημάρχου Θωμά Ρούσση «Πρώτα ο Δημότης» θα σε βοηθήσει να υλοποιήσεις τους στόχους σου;

Στόχος μου είναι πάντα να βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες και να συμμετέχω στη δημιουργία έργων πνοής. Εμπιστεύτηκα  τον Θωμά Ρούσση την πενταετία που πέρασε και συμπορεύτηκα μαζί του, δίνοντας θετική ψήφο, σε κάθε έργο που πίστευα ότι είναι ένα ακόμα λιθαράκι στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Τον εμπιστεύομαι και σήμερα γιατί θεωρώ ότι είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει έργο και πρέπει να τον στηρίξουμε για να το συνεχίσει και να το ολοκληρώσει.

Ακόμα και στην Αντιπολίτευση είσαι συμπαθής και διατηρείς ισορροπημένες σχέσεις. Πως το πετυχαίνεις αυτό;

Ήμουν και είμαι πάντα  αντίθετος στις  ανούσιες αντιπαραθέσεις, στη στείρα αντιπολίτευση, στο μηδενισμό και στο όχι σε όλα. Ο τόπος μας έχει πληρώσει ακριβά  την πόλωση και τη διχόνοια, που δεν επέτρεψαν να προχωρήσουν ή απεντάχθηκαν έργα ζωτικής σημασίας, όπως ο Βιολογικός, για τον Ωρωπό, που αν είχαν γίνει η περιοχή θα είχε αναπτυχθεί τουριστικά. Για αυτό προσπαθώ να λύνω τις όποιες διαφορές μου με συζήτηση και όχι με κακόβουλες αντιδράσεις.

Την ιδιαίτερη πατρίδα σου, το χωριό σου, το Χαλκούτσι, πως θα ήθελες να το δεις;

Έχω ένα  όραμα. Το χωριό μου να ζωντανέψει ξανά. Να αναπτυχθεί τουριστικά. Να προσελκύσει νέους  και να γίνει μια δρώσα κοινωνία με νέες θέσεις εργασίας. Να γίνει το στολίδι του Ωρωπού αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του. Για αυτό το όνειρο μετέχω στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Δημάρχου μας Θωμά Ρούσση «Πρώτα ο Δημότης» και ζητώ την στήριξή σας. Μια στήριξη που θα είναι ένα ακόμα δείγμα αγάπης στο πρόσωπό μου και δικαίωσης των αγώνων και της αγάπης μου για την περιοχή.