Χρειάζεται βάρκα για να διασχίσεις την Αγριλέζα στον ύψος της Παπαφλέσσα

Μόνο με  βάρκα μπορούν να διασχίσουν οι κάτοικοι της Αγριλέζας τον περιφερειακό δρόμο Χαλκουτσίου-Δηλεσίου, στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Η βροχή που πέφτει, σχεδόν, ασταμάτητη τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή, έχει μετατρέψει το σημείο σε πραγματική λίμνη με τη στάθμη του νερού να φτάνει και τους δέκα πόντους.

Η κίνηση των πεζών είναι αδύνατη, ενώ τα οχήματα αναγκάζονται να περάσουν μέσα από τη λίμνη μειώνοντας ταχύτητα. Το ερώτημα είναι πότε κάποιο όχημα θα μείνει και πότε κάποιος θα καταγγείλει την κρατική αδιαφορία υποβάλλοντας και αγωγή αποζημίωσης.

Φυσικά το πρόβλημα είναι παλιό και το έχουμε αναδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν. Εντούτοις φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ουδείς συγκινείται. Το σημείο αποτελεί σύνορο των Δήμων Ωρωπού και Τανάγρας και η οδός ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής η οποία περί άλλων τυρβάζει.

Δυστυχώς η λίμνη στην Αγριλέζα είναι η απόρροια των  φοβερών μοναδικών  κατασκευών  κάποιων επιτήδειων, οι οποίοι έφτιαξαν δρόμους χωρίς καμία μελέτη απορροής των  όμβριων υδάτων με εκείνες τις φοβερές εκπτώσεις των 70%. Είναι η σύγχρονη ντροπή της χώρας σε κάθε δημόσιο δρόμο πλην της ΠΑΘΕ ή της Εγνατίας τις οποίες χρυσοπληρώσαμε και χρυσοπληρώνουμε.

Δεν είναι όμως μόνο τα νερά που κάνουν τους ελληνικούς δρόμους απροσπέλαστους σε σημείο να χρειάζονται αμφίβια αυτοκίνητα. Είναι και οι λακκούβες, οι οποίες ποτέ δεν κλείνουν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα λόγο οικονομικής κρίσης, οι καθιζήσεις και τα περίφημα έργα για την τοποθέτηση σωλήνων ύδρευσης αποχέτευσης ή του ΟΤΕ. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος είναι άγνωστη πάλι λόγο κόστους που κάνουν τη ζωή των οδηγών και των πεζών δύσκολη.

Τελικά  όλα έχουν κόστος σε αυτή τη χώρα εκτός από την ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι το σύγχρονο οδικό άγος της χώρας μας. Η εθνική ντροπή μας. Δρόμοι καρμανιόλες για ζώα. Αλήθεια ακούει κανείς από την επίσημη Πολιτεία; Γιατί οι Δήμοι πλέον στέγνωσαν και αδυνατούν να σώσουν την παρτίδα της κρατικής διάλυσης.