Χρηματοδότηση σαράντα εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Β. Περγάλιας  για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης από τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ Ι»

Στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση ένα πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο Τανάγρας με το ποσό των 36.337 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα καθοριστικό   έργο  που ανοίγει το δρόμο για την μεγάλη επένδυση των 223 εκατ. ευρώ για την εξυγίανση του  Ασωπού ποταμού  με τίτλο «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήλεσι,  στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς στην ΕΕΛ Σχηματαρίου/Οινοφύτων.

Εάν σε αυτό το ποσό προστεθούν και τα 3,343 εκατ. ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης Σχηματάρι  – Δήλεσι και  του συστήματος ελέγχου του νερού στα τμήματα Αγίου Θωμά και Κλειδί, ο Δήμος Τανάγρας κατόρθωσε να πάρει συνολικά το ποσό 40 εκατ. ευρώ, για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έλαβε Δήμος της χώρας από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του υπουργείου Εσωτερικών, όταν ο δεύτερος δήμος της Νεμέας, πήρε, περίπου, 16 εκατ. ευρώ από τους συνολικά 31 που χρηματοδοτήθηκαν και ενώ είχαν καταθέσει  προτάσεις, σχεδόν, όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας και οι συνεργάτες του εργάζονται με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, μεθοδικότητα και σχεδιάζουν έργα ουσίας που θα βελτιώσουν τις υποδομές της περιοχής και την ποιότητα ζωής  των κατοίκων. Διεκδικούν και πετυχαίνουν να χρηματοδοτήσουν  αναγκαία  έργα ύδρευσης και αποχέτευσης τα οποία υλοποιούν με συνέπεια στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων τους προς τους πολίτες.