Μάγεψαν οι αρχαίοι ήχοι του συνόλου «Χρυσέα Φόρμιγξ» στο Μουσείο Σκάλας Ωρωπού

Η αρχαία λύρα αναβίωσε, μέσα από τους μαγικούς ήχους των χορδών της, το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου στο μουσείο Σκάλας Ωρωπού, στην μουσική παράσταση «Το Νήμα της Ελληνικής Μουσικής» του συνόλου «Χρυσέα Φόρμιγξ».

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή μουσική παράσταση με ήχους αρχαίους σε ένα χώρο που μαρτυρά την αρχαία ιστορία του Ωρωπού και για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του για να τον γνωρίσουμε. Μια από τις πιο ποιοτικές παραστάσεις που γνώρισε το μουσικό κοινό του Ωρωπού.

Παρότι η αρχαία λύρα χάθηκε για πάνω από 1600 χρόνια, διαπέρασε ως ιδέα τόσο την Ευρωπαϊκή μουσική δημιουργία όσο και την μουσική τέχνη της Εγγύς Ανατολής, για να ενωθεί με δύο κλασικά όργανα, το βιολί κι ένα τσέλο, συνοδεία του ελληνικού λόγου, αναζητώντας την αρμονία του σύμπαντος σε αρχαίες και νεότερες μουσικές.

Το σύνολο «Χρυσέα Φόρμιγξ», με τη σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα στο τραγούδι, τον Νίκο Ξανθούλη στην Αρχαία Λύρα και στην αφήγηση, τον Ζήσιμο Σουλκούκη στο βιολί και τον Μιχάλη Πορφύρη στο Βιολεντσέλο, μας πρόσφερε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που ανέδειξε τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής σε μια διαχρονική μεν αλλά συνεπώς στυλιστική προσέγγιση.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές και στον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού Άγγελο Καλύβα και Καλλιτεχνικό Διευθυντή Χριστόφορο Κούτσουρη για την ποιοτική και σπουδαία μουσική παράσταση που μας πρόσφεραν.

Την Μουσική Παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Γαζβινιάν και Γιώργος Αρμυριώτης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω.  Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Σαμπάνης, ο Σύμβουλος Τ.Κ. Σκάλας Ωρωπού Δημήτρης Ελευθέρας, η πρώην Βουλευτής Ιωάννα Στεργίου και η πολιτευτής Πόπη Μετοχιάτη, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γαβριήλ, Πρέοδροι Συλλόγων και Τοπικοί Φορείς.