Χρυσές Σφαίρες απόψε-Το «Τhe Favourite» του Λάνθιμου στην κούρσα των βραβείων με πέντε υποψηφιότητες

 

Σε λίγες ώρες η 76η απονομή Χρυσών Σφαιρών που φιλοξενείται στο Λος Άντζελες 

Το Χόλιγουντ προετοιμάζεται για την 76η απονομή Χρυσών Σφαιρών που φιλοξενείται στο Λος Άντζελες το βράδυ της Κυριακής. Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος θα είναι σίγουρα εκεί καθώς το «The Favourite» διεκδικεί βραβεία σε τέσσερις κατηγορίες με πέντε υποψηφιότητες.

Στην κορυφή με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα φέτος είναι το «Vice» που διεκδικεί έξι βραβεία.   Ακολουθούν τα «Α Star is Born» με πρωταγωνιστές τους Lady Gaga και Bradley Cooper, το «The Favourite» και το «Green Book», έκαστο με πέντε υποψηφιότητες.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου απόψε ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την οσκαρική της κούρσα που φέτος θεωρείται πως θα φέρει τον σκηνοθέτη στα φαβορί.

Το «Τhe Favourite» συγκεντρώνει πέντε υποψηφιότητες στις εξής πέντε κατηγορίες: Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ, Σεναρίου, Α’ γυναικείου ρόλου (Ολίβια Κόουλμαν) και Β’ γυναικείου ρόλου με δύο υποψήφιες (Εμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις).

Σε πολλές προγνώσεις, ο Λάνθιμος θεωρείται φαβορί για το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ, αλλά τονίζεται πως το «The Favourite» έχει έναν ισχυρό αντίπαλο απέναντι που εμφανίζεται επίσης ψηλά στα φαβορί, το «Green Book».

Αν και η μάχη για το παραπάνω βραβείο κρίνεται αμφίρροπη και ίσως έχει εκπλήξεις, η Ολίβια Κόλμαν θεωρείται επίσης πως είναι ένα σίγουρο βραβείο για το «The Favourite» με τον Α’ Γυναικείο ρόλο.

Και πάλι όμως οι Χρυσές Σφαίρες έχουν τα τελευταία χρόνια δείξει πως είναι γεμάτες ανατροπές, οπότε η βραδιά θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

Καθώς η τελετή ξεκινά αργά τη νύχτα -ώρα Ελλάδας- το πρωί θα δείξει αν ανάμεσα στους θριάμβους θα υπάρξει ελληνικό χρώμα.

Τη βραδιά παρουσιάζουν οι Sandra Oh και Andy Samberg.