Χρ. Μερούσης: Το όνειρό μου είναι να πάω σε μια Ολυμπιάδα

9.11.2015

Τους στόχους, τι επόμενες κινήσεις και το όνειρό του για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεδίπλωσε ο Χιώτης πρωταθλητής Χριστόφορος Μερούσης, που τερμάτισε πρώτος στον χθεσινό μαραθώνιο, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο νικητής του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, κόβοντας πρώτος το νήμα στο Καλλιμάρμαρο με χρόνο 2 ώρες 21 λεπτά και 22΄΄ που ήταν η πέμπτη καλύτερη επίδοση όλων εποχών.

Ο 33χρονος Χιώτης πρωταθλητής μετά την μεγάλη επιτυχία του κλήθηκε να μιλήσει στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων τηςΕΡΤ1, όπου δεν έκρυψε την εξάντλησή του από την μεγάλη προετοιμασία που έκανε για αυτόν τον Μαραθώνιο, αλλά και το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον Μαραθώνιο στο Βερολίνο πριν από 40 ημέρες.

Μεταξύ άλλων είπε ο 33χρονος αστυνομικός από τη Χίο που ξεκίνησε αθλητισμό πριν από 20 χρόνια:

«Έκανα μεγάλη προσπάθεια και για ένα ατομικό ρεκόρ και για το όριο για την Ολυμπιάδα και στη συνέχεια πήραμε τη δύσκολη απόφαση με τον προπονητή μου τον Σταύρο Καρέ να συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο γεγονός«.

Ερωτηθείς αν η ζέστη εμπόδισε τις προσπάθειες των αθλητών απάντησε: «Νομίζω είχε λίγο μεγαλύτερη ζέστη απ΄ ότι έπρεπε, ταλαιπώρησε όλους τους αθλητές ως ένα σημείο και εγώ επειδή έτρεξα αρκετά γρήγορα καταπονήθηκα αρκετά περισσότερο».

Σε άλλο σημείο μίλησε και για την απουσία ξένων αθλητών που ήταν επιλογή της οργανωτικής επιτροπής: «Με την απουσία των ξένων αθλητών αναδείχθηκαν περισσότερο οι Έλληνες αθλητές, όπως ο δεύτερος νικητής ο Δημήτρης ο Θεοδωρακάκος που είναι και φίλος μου, το αξίζουν πέρα για πέρα γιατί μοχθούν και παλεύουν πάρα πολύ για να πετύχουν τους στόχους τους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν οι συνθήκες στη Χίο για να προπονούνται οι αθλητές όπως θέλουν είπε: «Έχω επιλέξει να μένω στη Χίο, αγαπώ πολύ τον τόπο μου και το νησί μου. Προπονούμαι εκεί πέρα, ανήκω στην υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας που με διευκολύνουν να κάνω την προετοιμασία και τις προπονήσεις μου και τους ευχαριστώ πολύ».

Σε άλλη ερώτηση για τους επόμενους στόχους του απάντησε: «Θέλω 3-4 εβδομάδες για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω, να δω και την οικογένειά μου λίγο παραπάνω, και από εκεί και πέρα θα τα δώσουμε όλα με τον προπονητή μου να πάμε σε έναν καλό Μαραθώνιο την Άνοιξη ώστε να μπορούμε να πετύχουμε έναν καλό χρόνο και το όριο για την Ολυμπιάδα που είναι και το όνειρο κάθε αθλητή».

Για το αν θα μπορούσε από σήμερα να πιάσει τον χρόνο που απαιτείται για τους Ολυμπιακούς απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο, θεωρείται ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας ως ένας από τους δυσκολότερους».

Τέλος μίλησε και για ένα ευτράπελο κατά την διαδρομή: «Δυστυχώς στα μισά της διαδρομής μπήκε στον δρόμο ένας σκύλος και με κυνήγησε και φοβήθηκα μην με δαγκώσει και χάσουμε και τον αγώνα!».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1