Χτυπήσατε τη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία στο βωμό μιας εκλογής

Η χθεσινοβραδινή  απρόκλητη και  εγκληματική επίθεση στον Αυλώνα, εναντίον  μου  προσωπικά και εναντίον της εφημερίδας  «Άποψη τώρ@», αποτελεί αναμφίβολα βαρύ χτύπημα στη Δημοκρατία. Βαρύ πλήγμα στην ελευθεροτυπία. Βαρύ πλήγμα στην ελεύθερη διακίνηση απόψεων, θέσεων και ιδεών για τις οποίες σίγουρα δεν μπορούμε όλοι να συμφωνούμε.

Ορισμένοι, ευτυχώς, μια μικρή μειοψηφία προσκείμενων σε συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα,  θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να επιτίθεται σε οποιονδήποτε εκφράζει απόψεις που δεν συμπίπτουν με τις δικές τους. Που δεν είναι του γούστου τους και των συμφερόντων τους. Αρνούνται την διαφορετική άποψη και χειροδικούν ανερυθρίαστα θεωρώντας τα πάντα τσιφλίκι τους. Ακόμα και την ενημέρωση.

Δυστυχώς, χθες, δύο άνθρωποι αμαύρωσαν τη Δημοκρατική ιστορία του Αυλώνα. Δύο άνθρωποι τελικά γνωστοί. Με ονοματεπώνυμο. Ο ένας Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού και ο έτερος, σύζυγος νεοκλεγείσας Συμβούλου του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνα.  Γύρισαν το χρόνο πολλές δεκαετίες πίσω σε αλήστου μνήμης εποχές, όπου όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Τέτοιες συμπεριφορές ούτε στα μαύρα χρόνια της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας δεν κυριάρχησαν.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι απόλυτα καταδικαστέες από την δημοκρατική κοινωνία του Αυλώνα αλλά και των πολιτών του Ωρωπού.

Ο Τύπος δεν φιμώνεται. Η ελεύθερη άποψη δεν φαλκιδεύεται, από τις ορέξεις κανενός θερμόαιμου υπερασπιστή του οποιουδήποτε υποψηφίου ή της οποιαδήποτε  άποψης, θέσης ή θεωρίας, ακόμα και αν είναι λάθος, κατά την εκτίμηση του οποιουδήποτε «Μουτζαχεντίν».

Η ελευθεροτυπία θα νικήσει και αυτή τη φορά. Κανένας δεν μπορεί να φιμώσει, να απειλεί, να υβρίζει και να χτυπάει απρόκλητα επαγγελματία δημοσιογράφο εν ώρα εργασίας. Η κοινωνία στέκεται σε τέτοιες μαύρες συμπεριφορές.

Κάποιοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν και να διεστραβλώσουν το γεγονός για να διασωθούν προσωπικά και πολιτικά. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Η εγκληματική πράξη διαπράχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων ατόμων και επικαλούμαι και τη μαρτυρία του δικηγόρου κ. Παναγιώτη Χασιώτη ο οποίος ήταν μπροστά σε όλο το συμβάν. Απόδειξη ότι ο δράστης φυγοδικεί, για να γλιτώσει την Αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπει η αποτρόπαια πράξη του με βάση τον Ποινική Κώδικα και την παραγγελία του Εισαγγελέα. Τον ταυτοποίησε η Αστυνομία και τον αναζητά.

Υπάρχουν, πλέον, επίσημα χαρτιά και στοιχεία ακράδαντα της εγκληματικής πράξης και έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, την κρίση της οποίας σέβομαι απόλυτα και θεωρώ δεδομένο ότι θα αποδώσει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, την κατάλληλη στιγμή.

Όσοι συνεχίζουν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αμφισβητούν το γεγονός και να προσβάλουν την προσωπική και επαγγελματική μου τιμή και υπόληψη, με φράσεις απρεπείς και πεζοδρομιακού επιπέδου για να δείξουν το αντριλίκι τους, το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν ακόμα περισσότερο τη Δημοκρατία. Αναδεικνύουν την «ωραία» πλευρά της προσωπικότητάς τους που είναι συνυφασμένη με το χθες. Με απόψεις αυταρχικές και οπισθοδρομικές. Με αυτές, δυστυχώς,  ζητούν την ψήφο των πολιτών. Δικαίωμά τους. Ο δημοκρατικός λαός του Ωρωπού θα τους κρίνει. Αλλά και η Δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει, με τους δικηγόρους μου, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Όσοι ενδεδυμένοι το μανδύα των Δημοκρατών και προοδευτικών πολιτικών,  για μικροπολιτικές σκοπιμότητες  και υποθάλπουν αυτή την εγκληματική πράξη. είναι υπόλογοι.

Κύριε Γιασημάκη, πάρτε τώρα θέση για την αποτρόπαια πράξη των δικών σας ανθρώπων στον Αυλώνα. Αφήστε τα  πολιτικάντικα λογοπαίγνιδα της διαφυγής για να μην χάσετε ψήφους. Τις προσωπικές επιθέσεις και  προσβολές σε βάρος μου ως επαγγελματία και προσώπου. Δεν σας αγγίζουν τέτοιες τοποθετήσεις πιστέψτε με. Είστε επαγγελματίας, οικογενειάρχης και πολιτικός. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Ξέρετε την αλήθεια. Εγώ την ώρα του συμβάντος σας ζήτησα προστασία. Δεν το πράξατε, ως οφείλατε, ως επικεφαλής του συνδυασμού σας. Γιατί;  Εάν διακατέχεστε  από δημοκρατικά αισθήματα και είστε θιασώτης της ελευθεροτυπίας καταδικάστε απερίφραστα το γεγονός. Διαφορετικά  σας αφήνω στην κρίση του δημοκρατικού λαού του Ωρωπού.

Σε καμία περίπτωση δεν ζητώ την συγγνώμη σας. Ζητώ να προστατέψετε τη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία σε αυτόν τον ιστορικό Τόπο. Μην εκχυδαΐζετε  τα πάντα στο βωμό μιας υποψηφιότητας. Ο Τόπος ντροπιάστηκε και εξευτελίστηκε, πανελληνίως, από δικούς σας Δημοτικούς Συμβούλους και υποστηρικτές.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ και όλο το δημοσιογραφικό κόσμο του Ωρωπού και της χώρας από άκρη σε άκρη, αλλά και τους απλούς πολίτες, άγνωστους στη συντριπτική πλειοψηφία, Ωρωπιώτες και μη, για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Τους λέω ότι δεν θα λυγίσω. Θα παραμείνω στις επάλξεις διατηρώντας τις απόψεις και τις θέσεις μου στο ακέραιο. Εκπτώσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. Θα πάμε μέχρι τέλους.

Τίμια και καθαρά θα συνεχίσουμε ως «Άποψη τώρ@» να λέμε την αλήθεια μακριά από αφηγήματα και παραμύθες για να χαϊδεύουμε αυτιά όσων κατέχουν η επιθυμούν να καταλάβουν δημόσια οφίτσια. Λαδωτήρια ας ψάξουν αλλού.

Οι πολίτες μας εμπιστεύονται, μας τιμούν και τους ευχαριστούμε. Σε αυτούς θα απολογηθούμε. Δεν κρυβόμαστε. Έχουμε ονοματεπώνυμο. Εμείς δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους. Όσοι μας καθυβρίζουν και μας απειλούν  ένα να γνωρίζουν:  Μας χαλυβδώνουν την θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση και τη Δευτέρα, το πρωί και κάθε μέρα.

Ανδρέας Κάτσενος

Δημοσιογράφος