Χωρίς άλλοθι η ΕΡΤ

του Ανδρέα Κάτσενου

Η πλήρης απαξίωση και η διάδοση ψευδών ειδήσεων, από τα τηλεοπτικά κανάλια, όσον αφορά το μέγα πλήθος που μετείχε στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι βιώνουμε μια περίεργη μιντιακή δικτατορία.

Κι αυτό γιατί η κρατική, τουλάχιστον, τηλεόραση οφείλει να παρουσιάζει αντικειμενικά τα γεγονότα και να μην τα αποκρύπτει. Χθες υπέπεσε σε ένα σοβαρότατα  ολίσθημα που δεν συνάδει  με την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Στην  προσπάθεια της, να καλύψει το «αμάρτημα» της, η διοίκηση της ΕΡΤ, ήρθε να το επιτείνει  με ένα νέο εξίσου σοβαρό συγκριτικό ολίσθημα, με το τι παρουσίασαν τα άλλα τηλεοπτικά ιδιωτικά κανάλια. Προφανώς ξεχνούν οι προοδευτικοί–αριστεροί  διοικούντες την ΕΡΤ, ότι η κρατική τηλεόραση πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τον ελληνικό λαό και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής ανέχειας. Και οι απολαβές των κυρίων της ΕΡΤ, από το υστέρημα του ελληνικού λαού, είναι πάντοτε πλουσιοπάροχες, όταν η τηλεθέαση της κρατικής τηλεόρασης δεν ξεπερνά καν διψήφια νούμερα..

Η χρυσοπληρωμένη, ανά τις δεκαετίες κρατική τηλεόραση και η σημερινή διοίκησή της, ξεπέρασαν όμως τα εσκαμμένα. Αγνόησαν επιδεικτικά μισό εκατομμύριο Ελλήνων που βρέθηκαν  στη  Θεσσαλονίκη  για να στηρίξουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στοιχειώδης ευθιξία μετά τις επικρίσεις εκατομμυρίων Ελλήνων θα έπρεπε να ήταν η παραίτηση της Διοίκησης της, αλλά τέτοια ευθιξία, προφανώς απέλειπε. Δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη.

Αντί αυτού με μια ιταμή ανακοίνωση  επιχείρησε να δικαιολογήσει  τα αδικαιολόγητα σε μια προσπάθεια να ρίξει λάσπη στα μάτια όλων και έτσι να ξεπεράσει το σκόπελο της γκάφας ολκής στην οποία υπέπεσε.

Οφείλουν στη ΕΡΤ να αντιληφθούν ότι όταν γυρίζεις τα νώτα σου σε εκατομμύρια Έλληνες μια απλή ανακοίνωση δεν λύνει το πρόβλημα. Κανέναν δεν ενδιαφέρει τι έκαναν τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία η κυβέρνηση εκβιάζει για να τους δώσει την άδεια συχνοτήτων.

Ακόμα κι έτσι πως είναι δυνατόν η ΕΡΤ να μιλά για 90 χιλιάδες άτομα στη συγκέντρωση όταν όλοι είδαν μια λαοθάλασσα πολιτών πάνω από 500 χιλιάδες οι οποίοι διαδήλωσαν απόλυτα ειρηνικά για τη Μακεδονία; Ποιος της έδωσε αυτή την πληροφορία για την οποία  σήμερα ζητά συγνώμη; Η Κατεχάκη;

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχασε τη μάχη των εντυπώσεων. Οι γνωστοί  άγνωστοι δεν μπόρεσαν να αμαυρώσουν την εκδήλωση και να σταματήσουν το πάθος των διαδηλωτών. Ούτε οι ψευδείς ειδήσεις περί του όγκου της συγκέντρωσης. Ούτε η προσπάθεια έμμισθων μετακλητών  κυβερνητικών  στελεχών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν οπισθοδρομικούς και μειοψηφία όσους διαδήλωσαν στη Συμπρωτεύουσα υπέρ των ιδανικών, των ιερών και όσιων του λαού μας. Ούτε οι προκλητικές και ειρωνικές μέσω social media, αναρτήσεις τους μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι των πολιτών για δίκαιη λύση στο Σκοπιανό.

Η ΕΡΤ αλλά και τα υπόλοιπα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια μπορεί να έπνιξαν το συλλαλητήριο, οδήγησαν όμως με την στάση τους και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη πολιτική ήττα, τις επιπτώσεις της οποίας το Μαξίμου οφείλει να μετρήσει και στο μέλλον να υπολογίσει σοβαρά. Γιατί το ποτάμι θα γίνει κύμα και το κύμα θα τους πνίξει. Γιατί κανείς ιστορικά  δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στο ρεύμα. Στο τέλος ηττήθηκε κι αφανίστηκε!