Χωρίς εγκαίνια αλλά με αγιασμό η πρώτη μέρα στο Νέο Σχολικό Συγκρότημα Σκάλας Ωρωπού

Χωρίς εγκαίνια, αλλά με αγιασμό η «πρώτη» μέρα και στο νέο υπερσύγχρονο Σχολικό Συγκρότημα της Σκάλας Ωρωπού. Οκτακόσιοι πενήντα μαθητές και  «περίπου» εκατό καθηγητές πέρασαν το κατώφλι του συγκροτήματος σε ένα άγνωστο για όλους χωροταξικά περιβάλλον με χαμόγελα και αισιοδοξία για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Μαθητές και γονείς γέμισαν τα προαύλια του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού με πολύ διάθεση μετά την θερινή ανάπαυλα. Ιδιαίτερη μέρα ήταν για τα πρωτάκια, τα οποία με αγωνία περίμεναν να γνωρίσουν το σχολείο και τους δασκάλους τους. Πρωτόγνωρη εμπειρία με τρακ και μερικά με το σχετικό  φόβο του άγνωστου.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ και Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τόλιας, ενώ από την Αντιπολίτευση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άγγελος Χατζηιωάννου. Επίσης παρέστη ο Πρόεδρος της Κοινότητας  Σκάλας Ωρωπού κ. Γιάννης Φαφούτης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Παλατίων κ. Αντώνης Καζαμίας.

Υπέροχος ο χώρος που στεγάζει το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή, που όλοι οφείλουν να προστατεύσουν. Μένουν όμως να γίνουν πολλά όσον  αφορά τον περιβάλλοντα χώρο με την ασφαλτόστρωση των οδών γιατί εάν πιάσουν οι βροχές εκεί θα σχηματιστούν λίμνες απροσπέλαστες για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Καλή χρονιά, λοιπόν, δημιουργική  με διάθεση για γνώση και μόρφωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ανοίγει αύριο τις πύλες του το Νέο Σχολικό Συγκρότημα Σκάλας Ωρωπού-Αποκλειστικές φωτογραφίες