Όσπρια και κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μια μοναδική συνταγή για ένα φαγητό γεμάτο νοστιμιά.
Υλικά Συνταγής
- 200 γραμ. φασόλια χάντρες ξερά
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 καρότο
- 1 χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το έντερο
- ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ματσάκι λάπαθα
- σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής
- χοντροκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα φασόλια χάντρες με λουκάνικο και κοτόπουλο, βάζοντας σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα φασόλια. Προσθέτουμε το θυμάρι και τη δάφνη και τα σιγοβράζουμε για 40′. Τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το καρότο (όλα ψιλοκομμένα) και τα αφήνουμε να μαραθούν. Αρωματίζουμε για λίγο με το σκόρδο και το αφαιρούμε. Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο και το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάσει τα υλικά.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45′ να μισομαλακώσει το κοτόπουλο. Τότε προσθέτουμε τα φασόλια, τα χόρτα χοντροκομμένα και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνει λίγη σάλτσα πυκνή.