Ψάχνουν λύσεις στον Παναθηναϊκό πριν χαθεί η σεζόν

27.1.2016

Πληρώνουν τα λάθη του καλοκαιριού

Όσοι το καλοκαίρι πανηγύριζαν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και την απόκτηση σημαντικών παικτών και συνάμα  πίστεψαν ότι φέτος ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις μεγάλες επιτυχίες μάλλον βιάστηκαν. Τα φάντασμα του Ομπράντοβιτς πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ και φανερώνει το τραγικό λάθος της διαχείρισης του προπονητή εκείνη την περίοδο.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό και, κυρίως, η κάκιστη εμφάνιση του Παναθηναϊκού, αλλά και οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα έβαλαν την διοίκηση και τους φιλάθλους σε σοβαρές σκέψεις αν αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπερασπιστεί το βαρύ όνομα που κουβαλάει.

Η αλήθεια είναι πικρή. Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάει μακριά. Ακόμη κι αν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας λίγη αξία έχει. Το χειρότερο είναι ότι η οικογένεια Γιαννκόπουλοι συνεχίζει να βάζει το χέρι βαθειά στη τσέπη χωρίς αποτελέσματα ανάλογα του παρελθόντος.

Η ομάδα πάσχει σε σχεδιασμό. Ο προπονητής που επιλέχτηκε ήταν ένας μεγάλος παίχτης με σημαντικές παραστάσεις σε διεθνές επίπεδο. Όμως προπονητικά  ακόμη δεν έχει τις ανάλογες παραστάσεις για να οδηγήσει μια ομάδα με τέτοια ιστορία σε νέες χρυσές σελίδες. Αλλά και οι παίχτες που ήρθαν σε συμπλήρωσαν τα κενά που περυσινού ρόστερ της ομάδας.

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί τον Ιανουάριο να αντιλαμβάνεται διοίκηση και τεχνική ηγεσία ότι η ομάδα έχει κενά στις θέσεις περιφερειακών και στις θέσεις 4 και 5 με τον Πάβλοβιτς να είναι απλός θεατής και τον Ραντούλιτσα πιο αργός κι από το slow motion.

Η στόχευση για ελληνοποίηση να εγκαταλείπεται και να έρχονται παίχτες από το ράφι αφήνουν τα αχνάρια τους στη φετινή παρουσία της ομάδας. Μεγάλη ήταν η απόφαση να εγκαταλείψει την  ομάδα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή της ομάδας.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανησυχεί για την πορεία της ομάδας τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα μετά την διαφαινόμενη απώλεια του πλεονεκτήματος της έδρας.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Σάσα Τζόρτζεβιτς συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν για το μέλλον του Παναθηναϊκού, με το… αφεντικό των πράσινων να δείχνει αποφασισμένο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Από την συνάντηση προέκυψε ότι ο Σέρβος συνεχίζει στον Παναθηναϊκό καθώς του δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης ωστόσο το πράγμα φωνάζει πως ο εξάστερος χρειάζεται άμεσα ενισχύσεις.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και στο χρονικό σημείο που βρίσκεται η σεζόν η προσθήκη παικτών στο ρόστερ μοιάζει να είναι η μοναδική λύση.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση του Παναθηναϊκού, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δείχνει αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση στο μπάτζετ και να ψωνίζει από το πάνω ράφι.