Ψάχνουν… τον χαμένο θησαυρό στην Τρίπολη με την έγκριση του Δημάρχου

7.10.2016

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Κι επειδή δεν μπορείς να αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω ανασκαφές αρχίζουν στη κεντρική πλατεία στην Τρίπολη προκειμένου να ανακαλύψουν αν υπάρχει κάτι σπάνιο, όπως ισχυρίζεται ένας 65χρονος.

Στο “κυνήγι του χαμένου θησαυρού” μπήκε και ο Δήμαρχος της ιστορικής πόλης κ Παυλής, ο οποίος  επιβεβαίωσε ότι χορήγησε τις σχετικές άδειες. Παράλληλα υποστήριξε πως ο 65χρονος του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

“Είναι ίσως η πρώτη φορά που δίδεται άδεια για κάτι σχετικό, αλλά πρέπει να ξέρετε πως δεν θα σκάβει χωρίς επίβλεψη”, σημείωσε ο δήμαρχος κ. Παυλής στην εφημερίδα Freddo, ενώ όσον αφορά στην ταυτότητα του 65χρονου ο δήμαρχος σημείωσε πως πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό και αξιόπιστο άνθρωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 65χρονος φαίνεται πως έχει στην διάθεσή του χάρτες και στοιχεία που οδηγούν στον θαμμένο θησαυρό που βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων και ο λόγος γίνεται για πολύτιμα μέταλλα, χρυσό και αντικείμενα από εποχής τουρκοκρατίας.

Ο 65χρονος που πήρε τη σχετική άδεια για να προχωρήσει στην ανασκαφή, αν υπάρξουν ευρήματα θα φορολογηθεί από το κράτος με βάση την αξία του θησαυρού, ενώ τα κέρδη θα τα μοιραστεί στη μέση με το Δήμο Τριπόλεως.

Βεβαίως εάν βρεθεί ο πολύτιμος θησαυρός όλοι θα γίνουν πλούσιοι. Εάν όμως ο θησαυρός αποδειχτεί άνθρακας ποιος θα πληρώσει την αποκατάσταση της πλατείας Ηρώων;