Ψηφίστηκαν ο προϋπολογισμός 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. και η αναθεώρηση του προγράμματος και η αναμόρφωση του  προϋπολογισμού 2016 της Κ.Ε.Δ.Ω

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού της 20ης Οκτωβρίου 2016 ψήφισε τον προϋπολογισμό του έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και την αναθεώρηση του προγράμματος και την αναμόρφωση του  προϋπολογισμού του έτους 2016 της Κ.Ε.Δ.Ω.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μιχάλης Τόλιας αναφέρθηκε στην οικονομική διαχείριση του Ν.Π.Δ.Δ. η οποία είναι απολύτως ελεγχόμενη και καταφέρνει να υλοποιήσει το πολύπλευρο και σημαντικό έργο με το μικρότερο δυνατό κόστος. Το Ν.Π.Δ.Δ. όπως είναι ήδη γνωστό,  πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το πολιτιστικό καλοκαίρι που περιελάμβανε δεκάδες εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου με συνολικό κόστος κάτω από 40.000 ευρώ, που θεωρείται η χαμηλότερη δαπάνη που έχει διατεθεί σε ανάλογες περιπτώσεις προηγούμενων διοικήσεων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μ. Τόλιας, ετοιμάζεται να οργανώσει το Χωριό του Άι-Βασίλη και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Επίσης σχεδιάζει τον επόμενο χρόνο να εγκαινιάσει στον χώρο τον Παλαιών Φυλακών Ωρωπού τη Δημοτική βιβλιοθήκη, σε ένα από τα κτίρια που ανακαίνισε πρόσφατα.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο το οποίο παράγει καθημερινά η επιχείρηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Χαρούμενο Καλοκαίρι, όπου φέτος φιλοξενήθηκαν δωρεάν 280, στη λειτουργία των ΚΑΠΗ και στην ανακαίνιση των γηπέδων του Δήμου.

Επίσης αναφέρθηκε στη μελέτη που γίνεται για τη βελτίωση των υποδομών στο κλειστό γυμναστήριο Νέων Παλατίων, καθώς και στην ανάπλαση του Περιβάλλοντος χώρου. Ο κ. Σ. Δάβρης επισήμανε ότι η Κ.Ε.Δ.Ω. μέχρι τώρα καθημερινά σιτίζει 220 άτομα με τη βοήθεια του Στρατού, αλλά από εδώ και στο εξής θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη σίτιση.

Τέλος τόνισε ότι η Κ.Ε.Δ.Ω. εξασφάλισε 3 νέα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, της Σίτισης, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Διαβάστε: Καταγγελία του Γ. Γιασημάκη για παραποίηση και αλλοίωση αποφάσεων του Δ.Σ. Ωρωπού