Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Ωρωπού

Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ωρωπού για το 2022 ψηφίστηκε χθες, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα Προϋπολογισμό συνολικού ύψους 85.260.000 Ευρώ, ρεκόρ όπως το χαρακτηρίζει η Δημοτική Αρχή και για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που φτάνει τα 45.248.915 Ευρώ με στόχο να υλοποιηθούν πολλά έργα. Παράλληλα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται μέρος των χρηματοδοτήσεων που θα λάβει ο Δήμος συνολικού ύψους 40.000.000.

Όπως αναφέρεται, για πρώτη φορά ο Δήμος Ωρωπού στις 31/12/21 είχε ταμειακό αποθεματικό 5.000.000 Ευρώ. Από αυτά 1.500.000 Ευρώ είναι ειδικευμένες πιστώσεις και 3.500.000 από τα τακτικά έσοδα.

Επίσης η Δημοτική Αρχή τονίζει πως όλοι βοήθησαν και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μόλις δύο χρόνια με σκληρή δουλειά, ξενύχτια και πρόγραμμα από τη Δημοτική Αρχή αλλά και την πίεση της αντιπολίτευσης.

Δημοτικά Τέλη

Τα Δημοτικά Τέλη παραμένουν «παγωμένα», χωρίς μειώσεις, οι οποίες αναμένονται να γίνουν μελλοντικά, όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή, αφού πρώτα υλοποιηθεί το τεχνοκρατικό πλάνο της Δημοτικής Αρχής με επενδύσεις και επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός στις υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, που σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα θα φέρουν μείωση στα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες.

Το στοίχημα πλέον της Δημοτικής Αρχής είναι να προλάβει να υλοποιήσει αυτά τα έργα, ώστε να αποδείξει στους πολίτες την αποτελεσματικότητα της.

Οι θέσεις της Αντιπολίτευσης

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, Θωμάς Ρούσσης, Διονύσης Καμπιώτης και Μιχάλης Χασιώτης, έκαναν λόγο για πλασματικό και ανεδαφικό Προϋπολογισμό, ο οποίος στηρίζεται σε πιθανά έσοδα και επενδύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σημασία δεν έχει ένας Προϋπολογισμός με μεγάλα νούμερα, αλλά ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός που θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Παράλληλα έθεσαν σοβαρά ερωτήματα για συγκεκριμένους κωδικούς στους οποίους έχουν εγγραφεί σημαντικά ποσά, τα οποία θεωρούν ουτοπιστικά.