Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Τανάγρας, από τα μεγαλύτερα Πανελλαδικά

Ένα από τα πιο μεγάλα σε κόστος Τεχνικά προγράμματα ψήφισε, κατά πλειοψηφία, χθες, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ο Δήμος Τανάγρας αποδεικνύοντας την υποδειγματική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, που στόχο έχει την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 του Δήμου Τανάγρας, αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και τα έργα θα εκτελεστούν στην πλειοψηφία τους εξ ιδίων πόρων και πολύ λιγότερο από ευρωπαϊκά ή περιφερειακά προγράμματα.

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, εμμέσως, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και είναι, ισομερώς, κατανεμημένο, ώστε κάθε Δημοτική Ενότητα να έχει το δικό της ειδικό πρόγραμμα με έργα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας επεσήμανε ότι στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα επιχειρήθηκε μια ισομερής κατανομή των έργων κατά Δημοτική Ενότητα. «Έχουμε θέσει» είπε «συγκεκριμένους στόχους με έργα που θα δώσουν έναν άλλο αέρα στο Δήμο μας και οι συμπολίτες μας θα μπορούν να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Για αυτούς δουλεύουμε, τα αιτήματά τους και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών επιλύουμε».

Ο κ. Περγάλιας προχώρησε και σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις όπως:

Την κατασκευή Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 500 ατόμων, στο  Σχηματάρι.

-Νέα κεντρική πλατεία στο Σχηματάρι αντίστοιχη όλων των μεγάλων πόλεων.

-Νέα Πλατεία στον Άγιο Θωμά

-Την κατασκευή νέας γέφυρας στην Τανάγρα

-Την αγορά  οικοπέδου στο σταθμό της Τανάγρας για την κατασκευή πάρκου

-Επίσης πάρκο ανακύκλωσης στην Οινόη με προοπτική στη συνέχεια κάθε Δ.Ε. να έχει ένα αντίστοιχο πάρκο ανακύκλωσης.

-Μελέτες για την μετατροπή των νόμιμων σχολικών κτιρίων σε ενεργειακά

-Την πλατεία στο Δήλεσι

-Την εξασφάλιση 200 χιλ. ευρώ για τις Πολεοδομικές μελέτες στο Δήλεσι

-Έργα οδοποιίας για δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

-Αναβαθμίζονται όλες οι στάσεις στο Δήμο Τανάγρας

Θετικά τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Χρήστος  Πέτρου, ο οποίος χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα ένα από τα μεγαλύτερα σε Πανελλαδικά επίπεδα. Συντάχθηκε για πρώτη φορά κατά ενότητα, ώστε κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να μπορεί να το παρακολουθεί και να το ελέγχει.

Ο κ. Αντώνης Κανέλλος, από την πλευρά του, υπερψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα καταθέτοντας θετικές προτάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης του, κάτι το οποίο έγινε με ικανοποίηση αποδεκτό από την Δημοτική Αρχή.

Η κα Ευγενία Πινήτα ψήφισε κι αυτή με τη σειρά της το Τεχνικό Πρόγραμμα θέτοντας σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων οι οποίες απαντήθηκαν από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γκίκα.

Έθεσε όμως και το θέμα των αναθέσεων, όπου υποστήριξε ότι σε πολλούς κωδικούς υπάρχει το 24.800 για έργα, αλλά αυτό, όπως απάντησε ο κ. Δήμαρχος, προβλέπεται και είναι νόμιμο για να μην χαθούν έργα μικρά αλλά σημαντικά.

Αρνητικός στην ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ήταν ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο Δήμος στους πολίτες» κ. Λάζαρος Μαυράκης ο οποίος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για ασάφειες στο πρόγραμμα, μικροπολιτική σκοπιμότητα και πολλές αναθέσεις έργων.

Βασική αιτία της μη ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος ήταν το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας έκοψε προσωρινά την κατασκευή της πλατείας Δηλεσίου και τα χρήματα τα διαθέτει για τις Πολεοδομικές μελέτες του Σχεδίου Πόλεως στο Δήλεσι.

Αρνητικός στο Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως και στον Προϋπολογισμό, ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δ. Θεοδώρου ακολουθώντας την πολιτική του ΚΚΕ. Εντούτοις είναι γνωστό ότι ο κ. Θεοδώρου ψηφίζει τα έργα όταν έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά τη συνεδρίαση ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του Δήμου Τανάγρας 2018, καθώς και ο προυπολογισμός του ΝΠΔΔ.