Ψυχές χαμένες στα νερά του Αιγαίου

28.10.2015

Σε θαλάσσιο νεκροταφείο έχει μετατραπεί το Αιγαίο καθώς σήμερα Τετάρτη, έχασαν τη ζωή τους πέντε παιδιά και δύο άντρες, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Το ναυάγιο έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών του βορείου Αιγαίου και των τουρκικών ακτών, όταν η ξύλινη βάρκα στην οποία επενέβαιναν οι ναυαγοί βούλιαξε λόγω δυσμενών συνθηκών, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το απόγευμα σήμερα επιχείρηση διάσωσης, με ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, δύο πλωτά του λιμενικού και ένα σκάφος της Frontex, προκειμένου να διασωθούν περίπου 100 πρόσφυγες στα ανοιχτά της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ανασύρθηκαν νεκρά δύο παιδιά και ένας άντρας.

Λίγο νωρίτερα, ανασύρθηκαν τρία παιδιά και ένας άντρας νεκροί, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός των φρικτών γεγονότων που διαδέχονται το ένα το άλλο στην «μαύρη» θαλάσσια περιοχή μεταξύ του βορείου Αιγαίου και της απέναντι τουρκικής ακτής.

Από άλλα ναυάγια στο Αγαθονήσι και στον Άγιο Κωνσταντίνο αγνοούνται συνολικά έξι άτομα

Αδίστακτοι και ασυνείδητοι Τούρκοι δουλέμποροι, δρουν ανενόχλητοι στέλνοντας σε τρικυμιώδη θάλασσα, με ανέμους που ξεπερνούν τα 8 μποφόρ και με πλαστικές ή ξύλινες βάρκες, ψυχές προδεδικασμένες σε θάνατο, αφού δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Ένα σωρό ψυχές που το μόνο που αναζητούν είναι σωτηρία, μέσα σε βάρκες που τελικά ανατρέπονται και οδηγούνται σε τραγικό θάνατο.

Σημειώνεται ότι πάνω από 3.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο Λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, από το πλοίο «Αριάδνη», αποβιβάστηκαν 1.439 πρόσφυγες που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και στη Χίο, ενώ από το πλοίο «Τέρα Τζετ» αποβιβάστηκαν 1.734 άτομα , που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη. Συνολικά και από τα δύο πλοία αποβιβάστηκαν 3.173 πρόσφυγες.