Ωδή στους Λιαταναίους ήρωες από την Γεωργία Χρήστου Βουγέση

Το τέταρτο βιβλίο της με τίτλο « ΟΔΟΙ ΗΡΩΩΝ…ωδή στους ήρωες του τόπου μου» παρουσίασε, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Γεωργία Χρήστου Βουγέση, στον Άγιο Θωμά του Δήμου Τανάγρας παρουσία των Δημάρχων Τανάγρας κ. Β. Περγάλια και Στυλίδας κ. Απ. Γκλέτσου.

Το βιβλίο αποτελεί μια ωδή για τους ήρωες της περιοχής, για όσους Λιαταναίους έδωσαν τη ζωή τους για τα ιερά τα όσια του τόπου της.

Το βιβλίο χαιρέτισε ο Δήμαρχος κ. Β. Περγάλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που έκανε η κα Βουγέση για να παρουσιάσει τους τοπικούς ήρωες δίνοντας ένα ακόμη ιστορικό πόνημα προσφορά στις νεώτερες γενιές αλλά και απόδοσης τιμής σε όσους έπεσαν για την πατρίδα. Επεσήμανε μάλιστα τη σημασία του βιβλίου  το οποίο έρχεται ως μαρτυρία σε μια περίοδο όπου η χώρα μας βάλλεται και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της οικονομικής υποδούλωσης. Αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε πρότυπα αγωνιστών που θα μας εμπνεύσουν για να βγούμε από την κρίση διαφυλάττοντας τις αξίες μας που είναι η πατρίδα η θρησκεία και η οικογένεια.

Χαιρετισμούς απεύθυναν, επίσης, ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απ. Γκλέτσος και ο κ. Μπατσιούλας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος αναφέρθηκε με ζωντανό και γλαφυρό τρόπο στο έργο της συγγραφέας, ο δάσκαλος κ. Αθανάσιος Καραπέτσας και η  φιλόλογος κα Αικατερίνη Γκαραβέλα-Ζωγράφου. Την παρουσίαση συντόνισε η εκπαιδευτικός κα Αθανασία Βουγέση.

Από την πλευρά της η συγγραφέας κας Γεωργία Βουγέση τόνισε ότι «ο ηρωισμός και η θυσία των Λιαταναίων ηρώων θα πρέπει να γίνει συνείδηση ιερού χρέους, ιστορικής δικαίωσης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής». Και πρόσθεσε « Ανοίξαμε τα παράθυρα της ψυχής μας στα τετραπέρατα της μνήμης και αφήσαμε να περπατήσει εντός μας ο ίσκιος των προγόνων μας και να διαφεντέψει ολάκερη τη ζήση μας.».

Την παρουσίαση του βιβλίου παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Τανάγρας κ Πολύκαρπος,, ιερείς, ο Αντιδήμαρχος Οινοφύτων κ. Γιάννης Αναστασίου, η Αντιδήμαρχος Στυλίδας κα Γεωργία Κοντού, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σωτήριος Δρένιος, οι Δημοτικού Σύμβουλοι Τανάγρας κα Γωγώ Καμπιώτου,  Ιωάννης Γκίνης,  Κώστας Αναστασίου, Γιώργος Βουγέσης, ο Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σωτήρης Κοκώσης, οι Διευθυντές Σχολείων Αγ. Θωμά και Σχηματαρίου, καθώς και πλήθος κόσμου.