Όγκοι σκουπιδιών στην Εφέδρων Αξιωματικών στο Χαλκούτσι Ωρωπού

11.7.2016

Η υπόθεση καθαριότητα είναι κάτι που θα πρέπει να  απασχολεί τη Δημοτική Αρχή καθημερινά πολύ δε περισσότερο τους θερινούς μήνες, όπου ο Δήμος Ωρωπού συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές.

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσαμε την εικόνα που εμφάνιζε ο χώρος της λαϊκής απέναντι από τις φυλακές ο οποίος  είχε μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, δεν ήταν για να θίξουμε τη Δημοτική Αρχή, ούτε προσωπικά το Δήμαρχο κ. Θ. Ρούσση. Ήταν για αναδείξουμε το πρόβλημα της λαϊκής, έτσι όπως παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Και πράγματι ο Δήμαρχος ενήργησε άμεσα κι έδωσε εντολή να καθαριστεί πάραυτα ο χώρος που πράγματι καθαρίστηκε κι έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόβλημα δεν υπήρξε καν.

Φαίνεται όμως ότι, πράγματι, υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Ωρωπού, γιατί αυτή τη φορά η εικόνα της λαϊκής μεταφέρθηκε στην οδό προς τον οικισμό των Εφέδρων, όπου μάλιστα ο δρόμος πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε.

Ακριβώς 15:25 το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιουλίου, και η εικόνα αποκαρδιωτική. Στοίβες οι σακούλες, λες και πέρασε σύνταγμα κι άφησε τα απορρίμματά του στη φύση μετά από στρατοπέδευση. Απαράδεκτη εικόνα που προσβάλει τις προσπάθειες του Δήμου για μια καθαρή πόλη, όταν εκατό μέτρα πιο πέρα υπήρχαν εκατοντάδες λουόμενοι. Η δυσοσμία απίστευτη.

Ανάλογη εικόνα και στα φανάρια στη παραλιακή στροφή προς Αθήνα, αριστερά μέσα σε ξέφραγο χωράφι. Πάρτι τα χαρτόκουτα. Στην είσοδο της πόλης.

Είναι φανερό ότι στο Δήμο δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αλλά κι αυτό που υπάρχει μάλλον, ατάκτως, περισυλλέγει τα απορρίμματα. Άρα ή θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος αποκομιδής ή να προσληφθεί προσωπικό ή να προχωρήσει η ανάθεση σε εταιρία αποκομιδής των απορριμμάτων γιατί με 36°C  και 40°C  το καλοκαίρι, δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα σε ένα Δήμο όπου τετραπλασιάζεται ο πληθυσμός του, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι πολλοί από τους  επισκέπτες είναι ασυνείδητοι και δεν σέβονται το περιβάλλον και την πόλη που τους φιλοξενεί.

ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 11-7-2016

ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 11-7-2016

ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 11-7-2016

ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 11-7-2016