Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

 

 

     Καταλαβαίνουμε την αμηχανία της δημοτικής αρχής, η οποία καταφεύγει σε απρεπείς χαρακτηρισμούς και  σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Χασιώτη για να κρύψει την πρόθεση της για την αφαίρεση υδρομετρητών δημοτών και  μικροεπαγγελματιών, με πρόφαση μάλιστα το «συμμάζεμα» των οικονομικών του δήμου. Για την δημοτική αρχή προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών σημαίνει εργολάβοι στην καθαριότητα, στη σίτιση των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, απόπειρα για παράδοση της καθαριότητας των σχολείων σε εργολάβους, διατήρηση των πολύ υψηλών δημοτικών τελών της διοίκησης Οικονομάκου κ.α.

 

 

 

     Επιπλέον, επειδή πολύς λόγος γίνεται για λαϊκισμό, θυμίζουμε τι δήλωνε ο νυν δήμαρχος Ωρωπού κος Ρούσσης Θωμάς κατά την διάρκεια των εγκαινίων  του εκλογικού του κέντρου στον Ωρωπό (12/4/2014), λίγο μόλις πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014:

 

 

 

α) Για όσους δημότες δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτου εισοδήματος και τα Άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξαρτήτου εισοδήματος, καταργούνται οι συνδρομές στις δραστηριότητες της ΚΕΔΩ, στα ΚΑΠΗ και τα τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. 
β) Δημιουργείται Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης με πηγές χρηματοδότησης που θα προέλθουν πρωτίστως από τη μείωση κατά 20% των  αντιμισθιών του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του γενικού γραμματέα του δήμου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του προέδρου του νομικού προσώπου του  δήμου. Οι εισφορές στο Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δήμου και τα έσοδα θα διατίθενται αποκλειστικά στη χρηματοδότηση των συνδρομών που καταργούνται σε ΚΕΔΩ, ΚΑΠΗ και τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. 
γ) Εξίσωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης σε όλες της τοπικές και δημοτικές Κοινότητες. 
δ) Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για δύο χρόνια όλων των νέων επιχειρήσεων που θα έχουν ως έδρα το Δήμο Ωρωπού, στο πλαίσιο της στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.

 

 

 

Το ποιος μπορεί να χαρακτηριστεί λαϊκιστής το υπαγορεύει η σημερινή πραγματικότητα…

 

 

 

Τέλος, επειδή  η στάση της δημοτικής αρχής βρίσκεται απέναντι από τις δικές τις προεκλογικές δεσμεύσεις, επειδή  κατευθύνεται από την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία στήριξε προεκλογικά και σήμερα εφαρμόζει ενώ η δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατευθύνεται από την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων, απαιτούμε:

 

 

 

  1. Tην μείωση των δημοτικών τελών στα επίπεδα της προ-Καλλικράτη εποχής με ταυτόχρονη εξίσωση για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα στην κατώτερη κλίμακα (ΔΚ Αυλώνα).
  2. Να απαλλαγούν οι ευπαθείς ομάδες, οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι, οι νέοι επαγγελματίες από τα δημοτικά τέλη.
  3. Καμία αφαίρεση υδρομετρητή σε λαϊκά νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες.

 

 

 

Οκτώβριος 2015,

 

 

Το γραφείο τύπου

 

 

www.lsoropou.wordpress.com