Όταν η Τέχνη της Φωτογραφίας γητεύει το συναίσθημα-Ατομική & Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της Κ.Ε.Δ.Ω.

της Σοφίας Μπασκάκη

Μια εικόνα είναι ίσον χίλιες λέξεις, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Τι γίνεται όμως όταν μια εικόνα καταφέρνει να αποτυπώσει τη σιωπή και όλα τα βαθιά νοήματα πουν κρύβονται πίσω από μια… λευκή κορδέλα;

Η απάντηση βρίσκεται στην Ατομική & Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της Κ.Ε.Δ.Ω. που άνοιξε χθες το απόγευμα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, τις πόρτες της στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων για μία και μοναδική παρουσίαση. Το θέμα της Ομαδικής Έκθεσης ήταν βασισμένο στην ταινία «Η Λευκή Κορδέλα» (The White Ribbon), του Μίχαελ Χάνεκεν, δίνοντας μια άλλη διάσταση στους πολυσχιδείς χαρακτήρες της ταινίας, αλλά και στο χωροχρόνο μέσα στον οποίο εξελίσσονται τα δρώμενα.

Οι μαθητές του Τμήματος Φωτογραφίας της Κ.Ε.Δ.Ω., με καθηγητή τον αναγνωρισμένο φωτογράφο κ. Αποστόλη Αναστασόπουλο, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις δημιουργίες τους, τόσο τις Ατομικές, Τμήμα των Αρχάριων, με θέμα το «Μονόγραμμα» του Οδ. Ελύτη, όσο και τις Ομαδικές, Καλλιτεχνικό Τμήμα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης προβλήθηκε και η ταινία «Η Λευκή Κορδέλα», μεταφέροντας τους θεατές στην ατμόσφαιρα του θέματος.

Μέσα από την Έκθεση μπορούμε να αντιληφθούμε τη δύναμη της φωτογραφίας, όταν αυτή παύει να είναι μια απλή απεικόνιση των αντικειμένων και γίνεται αφήγημα μιας πολύπλευρης και ιδιόρρυθμης ιστορίας. Όταν η φωτογραφία γίνεται το αποτύπωμα των συναισθημάτων και δίνει άλλη προοπτική, όχι μόνο στο χώρο, αλλά στο χρόνο και στις σκέψεις, τότε δεν μπορεί παρά πίσω από αυτό το θεσπέσιο αποτέλεσμα να βρίσκονται ο Αποστόλης Αναστασόπουλος και οι ταλαντούχοι μαθητές του.

Ο κ. Αποστόλης Αναστασόπουλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν.  Μίλησε με συγκίνηση αλλά και θαυμασμό, για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές του, όλη την προηγούμενη χρονιά, για να πετύχουν εκπληκτικά δημιουργήματα. Αναμφισβήτητα όσα παρουσίασαν ήταν το απόσταγμα της ψυχής τους, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην Τέχνη της Φωτογραφίας.

Με τη σειρά της η υπεύθυνη της Κ.Ε.Δ.Ω. κα Σουλτάνα Μαμμή συνεχάρη τον καθηγητή και τους μαθητές για την υπέροχη δουλειά που έκαναν, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση και επαγγελματισμός, μπορούν να συμβούν τα μέγιστα. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε όλη την ομάδα της Κ.Ε.Δ.Ω. για την άψογη συνεργασία τους και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι συμμετέχοντες και ο καθένας ξεχωριστά μίλησε για την μοναδική εμπειρία που βιώνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων φωτογραφίας, εκθειάζοντας τον καθηγητή τους, καθώς τα καλύτερα μπορούν να επιτευχθούν μόνο από τον καλύτερο στο είδος του και δεν είναι άλλος από τον Αποστόλη Αναστασόπουλο.

Συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες, καθηγητή και μαθητές, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά και σε όλο το επιτελείο της Κ.Ε.Δ.Ω. για τη διοργάνωση και τις εκπαιδευτικές δράσεις που προσφέρει δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα, καθώς και τα κρυμμένα ταλέντα τους.

Το τμήμα φωτογραφίας της Κ.Ε.Δ.Ω. ξεκίνησε και φέτος τον Οκτώβριο, με ακόμα περισσότερες συμμετοχές και συνεχίζει από τον καινούριο χρόνο με ακόμα πιο εντατική δουλειά. Όσοι φλερτάρετε με την ιδέα της φωτογραφίας, απλά τολμήστε το για να ζήσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, όταν η Τέχνη της Φωτογραφίας γητεύει το συναίσθημα.

Στην Έκθεση Φωτογραφίας συμμετείχαν:

Καλλιτεχνικό Τμήμα            Τμήμα Αρχάριων     

Γιώργος Κουμπαγιώτης         Μαριέλα Ντάικου

Ειρήνη Μιχαλακάκου             Κατερίνα Ζάννου

Ελένη Βακρινού

Ανδρομάχη Βακρινού