«Όχι» η απάντηση της Φιλανδίας στην μείωση του ελληνικού χρέους «Ναι» απαντά η Ιρλανδία

Άλεξ ΣταμπΣτο βασικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διαπραγμάτευση μείωσης του ελληνικού χρέους ο Φιλανδός Πρωθυπουργός Άλεξ Σταμπ απαντά με αμετάκλητο «όχι» σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Finansial Times”.

Χωρίς να υπάρχει πρόθεση επιρροής του στα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, ο κ. Σταμπ ξεκαθαρίζει πως θεωρεί δίκαιο να ξεκαθαρίσει την θέση της Φιλανδίας απέναντι στο μείζον θέμα που απασχολεί την Ελλάδα σχετικά με τις συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους.

Παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα χωρίς όμως να έχει την διάθεση συναίνεσης στην διακοπή των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος λιτότητας που μαστίζει την Ελλάδα.

Αντίθετη άποψη εκφράζει η διάθεση του Ιρλανδού Υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν που στηρίζει την ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Irish Times”.

Ο Ιρλανδός Υπουργός εξέφρασε «ευρεία στήριξη στην προοπτική της διοργάνωσης μιας Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης για το χρέος μετά τη διεξαγωγή των επερχόμενων γενικών εκλογών στην Ελλάδα» σε πρόσφατη συνάντηση των Ιρλανδών πρεσβευτών και ανωτάτων δημοσίων λειτουργών στο Δουβλίνο, όπως πληροφορεί η ιρλανδική εφημερίδα.

Η κυβέρνηση του Δουβλίνου υποστηρίζει κάθε ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη σχετική με τα χρέη της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με τον Νούναν η συνδιάσκεψη αυτή θα πρέπει να στοχεύει σε μια νέα οπτική προσέγγισης «στα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι χώρες που διασώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση».