Ώρα για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

10.1.2016

Έφτασε η  ώρα της τελικής αναμέτρησης  για τη Νέα Δημοκρατία, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διεκδικούν την προεδρία του κόμματος.

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός αν υπάρξει προσέλευση των ψηφοφόρων την τελευταία στιγμή. Χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία , ενώ περίπου 40.000 άτομα  είχαν προσέλθει για να ψηφίσουν μέχρι λίγο μετά από τις 10 το πρωί.

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η επίσκεψη του υποψήφιου προέδρου κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο ΕΒΕΑ, το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της χώρας.

Εικόνα για το αποτέλεσμα δεν φαίνεται ακόμα και αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει γύρω στις  11:00 το βράδυ. Έχει προβλεφθεί  αυτή τη φορά – προς αποφυγή των καθυστερήσεων του πρώτου γύρου εξαιτίας της χρήσης fax- να σταλεί το πρακτικό της ψηφοφορίας και με email, από τους εκπροσώπους   των υποψηφίων και τις τοπικές εφορευτικές επιτροπές.

Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο έχουν οι 404.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, χωρίς όμως αυτή τη φορά να πληρώνουν αντίτυπο ή να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, κάτι που θα μειώσει σημαντικά και την αναμονή στις ουρές.

Η αγωνία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κορυφώνεται, αφού καταλυτικό ρόλο  θα έχει ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα συμμετέχουν στην σημερινή εκλογική διαδικασία, καθώς και το αν ανάμεσά τους θα προσέλθουν εκείνοι που στον πρώτο γύρο στήριξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 11,3%. Ο κ. Γεωργιάδης  από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη στήριξη του στον  κ. Μητσοτάκη και έθεσε στη διάθεσή του τους οργανωμένους πυρήνες των υποστηρικτών του. Ο κ. Τζιτζικώστας, πάλι, με πολύ διακριτικό τρόπο έκλεισε το μάτι στον κ. Μητσοτάκη αν και τυπικά συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση.