Έφυγα από το σπίτι μου δεν μπορούσα να ανεχτώ ότι δεν είμαι επιθυμητός

Για τον Μάνο Χατζιδάκη, τον Κατακουζηνό, το Καφέ της Χαράς, την καριέρα και τη σχέση του μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Ρώμας στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος της ΕΡΤ.

Είχαν γίνει πολλά περίεργα πράγματα σε αυτή την παράσταση. Ο Μάνος Χατζιδάκις είναι για εμένα ο μεγαλύτερους διανοούμενος που γνώρισα. Είχε άποψη, γνώση και τεράστιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Ήταν και κακομαθημένος. Δεν χαριζόταν εύκολα. Πάταγε το πόδι κάτω, τσίτωνε και έλεγε θα γίνει έτσι, είπε ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Πρώτη φορά το λέω αυτό. Κάναμε ένα σκετς που λεγόταν η επίσκεψη. Παίζαμε 25 άτομα. Μπαίναμε ένας-ένας στη σκηνή, προσπαθούσαμε να μιλήσουμε και δεν προλαβαίναμε γιατί άλλαζε γνώμη και σταμάταγε. Κράταγε ατελείωτη ώρα. Ο κόσμος το έβλεπε με ενδιαφέρον και γέλαγε. Υπήρχε μια κωμική υπόσταση. Στο τέλος ο κόσμος άρχιζε να μας βρίζει γιατί δεν μιλούσαμε καθόλου. Εμένα λοιπόν επειδή του είχα ένα θάρρος, με βάζανε να του μιλήσω. Θυμάμαι η Σαπφώ Νοταρά μου φώναζε ‘’Μίλα του, μας ξεφτιλίζουν’’», συνέχισε.

Ακούγοντας το τραγούδι της παράστασης, ο Χάρης Ρώμας «λύγισε». «O Μάνος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Ήταν ένας άντρας παλικάρι. Δεν μπορούσε να του αντιταχθεί καμία δύναμη στον κόσμο. Δεν φαντάζεσαι τι διαδηλώσεις γινόντουσαν έξω από την παράσταση και τι βρισίδι έπεφτε. Ο Μάνος όμως δεν σήκωνε κουβέντα», είπε και προσέθεσε: «Σκεφτόμουν πάντα ότι θα ερχόταν ο μπαμπάς μου να με δει, που δεν ήρθε ποτέ. Θυμάται ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης ότι στην πρεμιέρα έβγαιναν όλοι οι ηθοποιοί με φίλους και εγώ που είχα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο ήμουν μόνος.

Εκείνη ήταν η εποχή που έφυγα από το σπίτι μου γιατί δεν μπορούσα να ανεχτώ και ο ίδιος την ιδέα ότι δεν είμαι επιθυμητός. Τους αποκάλυψα ότι εγώ είμαι ηθοποιός. Μέχρι τότε μια φορά είχα πει στη μητέρα μου όταν μπήκα στην ιατρική ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και μου απάντησε ‘’τι λες βρε ψώνιο;’’».

Κατακουζηνός ή Ουδεπώποτας

Αισθάνεται περισσότερο Κατακουζηνός ή Πώποτας ο Χάρης Ρώμας; Για το… μεγάλο δίλημμα σχετικά με τους ρόλους που τον έχουν στιγματίσει απάντησε ο Έλληνας ηθοποιός: «Τελικά δεν μπορείς να είσαι ούτε η κατακουζήνα ούτε ο ουδεπώποτς, είσαι ο Χάρης Ρώμας που έχει κάνει καλά τη δουλειά του».

«Ήρθαν στο δρόμο τρία παιδάκια και φώναζαν ‘’ο Καντακουζηνός’’ και το ένα μου τραβούσε το παντελόνι. Μετά, είδα και τη μητέρα τους», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε και για τη σχέση του δηλώνοντας χαρούμενος και περήφανος. «Είναι συνταγή της επιτυχίας να μένει χωριστά για λίγο διάστημα ένα ζευγάρι», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας ηθοποιός, μιλώντας για τη δεκαετή -πλέον- σχέση του. «Στο σπίτι ζούμε δύο άτομα και μια γάτα», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποκάλυψε ότι υπήρχε περίοδος που «καλούσαν πολιτικοί στο κανάλι για να κοπεί σειρά του».

«(…)Θεωρούσαν ότι η σειρά τους ‘’φωτογραφίζει’’ και καλούσαν στο κανάλι για να κοπεί», εξήγησε, ενώ μίλησε και για το νέο project μετά το ‘’Καφέ της Χαράς’’ που έχει συμφωνήσει με το κανάλι.

«Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να είμαι η Μέριλ Στριπ, διότι κάνει τη δουλειά μας καλύτερα από όλους μας», είπε ο δημοφιλής ηθοποιός.

topontiki