Αλλαγή φρουράς στον Πολιτιστικό και Πνευματικό Όμιλο Νέων Παλατίων. Αποχώρησε ο Πρόεδρος Θ. Μηλιόγλου

Αλλαγή φρουράς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων, καθώς μετά από εννέα χρόνια αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου και τη Διοίκηση του Ομίλου ο κ. Θεόφιλος Μηλιόγλου.

Κατά τις εκλογές οι οποίες διενεργήθηκαν, σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Ομίλου, ο κ. Μηλιόγλου δεν έθεσε υποψηφιότητα και παραχώρησε τη θέση του σε νέα πρόσωπα για να συνεχίσουν το απόλυτα επιτυχημένο έργο του.

Οι εκλογές διεξήχθησαν με ομαλό τρόπο, παρουσία του Νομικού κ. Ζαφείρη και ήταν μεγάλη η προσέλευση των μελών του Ομίλου, που είναι το καμάρι των Νέων Παλατίων. Ένας Όμιλος ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει άσβηστα τα ήθη και τα έθιμα των «χαμένων» πατρίδων. Έναν ανεκτίμητο πολιτισμό που μεγαλούργησε στο Μαρμαρά και στα Παλάτια της Μικράς Ασίας κι έγινε φάρος για τις επόμενες γενιές.

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη Κυριακή έγινε Γενική Συνέλευση η οποία είχε απαρτία και θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των θέσεων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Από την εκλογική διαδικασία εκλέχτηκαν κατά σειρά σταυροδοσίας:

Πολυχρόνης Μιχαήλ

Δράκος Λάζαρος

Ράπτη Μαρία

Φερμελετζή Άννα

Κανελλόπουλος Ιωάννης

Κρικζώνη – Γούμενου Φωτεινή

Αλιφραγγής Ευάγγελος

Μαναβέλη Μαρία

Γιασημάκη Θηρεσία

Το έργο του απερχόμενου Προέδρου κ. Θεόφιλου Μιλιόγλου πολυσχιδές. Ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τη νέα Διοίκηση αλλά και για τις επόμενες γενιές. Ο κ. Μηλιόγλου με αγώγκιστες προσπάθειες  κατόρθωσε να επαναλειτουργήσει πρόσφατα το Μουσείο του Ομίλου, το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από πλημμύρες.

Ακόμη στη δράση του και τη δράση των άξιων συνεργατών του που πάντα λειτουργούσαν ως μια συμπαγής ομάδα είναι:

  • Η μετεξέλιξη της χορωδίας από παραδοσιακή σε πολυφωνική. Σήμερα μετέχουν 40 άτομα και η χορωδία έχει καταγράψει στο ενεργητικό της πολλές παρουσίες, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια.
  • Ιδρύθηκε Τμήμα Ζωγραφικής
  • Θεατρικό Ομάδα Ενηλίκων
  • Το χορευτικό τμήμα κατέγραψε κι αυτό πολλές εμφανίσεις εντός κι εκτός συνόρων αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια κάνοντας γνωστά τα Νέα Παλάτια Ωρωπού.
  • Ο Όμιλος ήταν, συνεχώς, στο πλευρό του Φιλόπτωχου και της Εκκλησίας προσφέροντας κάθε φορά ό,τι μπορούσε.
  • Συμμετείχε στη βοήθεια και στήριξη των προσφύγων που έφτασαν στο Δήμο Ωρωπού με δύο φορτηγά με τρόφιμα και είδη ένδυσης.
  • Είχε ανελλιπή συμμετοχή σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις του Δήμου.
  • Από φέτος θα λειτουργήσει και Παιδική Θεατρική Ομάδα.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος μιλώντας αποκλειστικά στην «Άποψη τώρ@» τόνισε ότι «Τα άτομα που εκλέχτηκαν για τη νέα διοίκηση του Ομίλου είναι ικανότατα. Πιστεύω ότι με δουλειά θα κάνουν ακόμη περισσότερα από όσα κάναμε εμείς. Παραλαμβάνουν ένα υγιέστατο οικονομικά Όμιλο καθαρό από χρέη. Εκτιμώ ΄ότι με σύμπνοια και αγάπη θα συνεχίσουν το έργο μας, ώστε ο Όμιλος να παραμείνει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της περιοχής.

Δεν έθεσα υποψηφιότητα, αλλά δεν φεύγω από τον Όμιλο Θα είμαι συνεχώς παρών Τα εννέα χρόνια ήταν αρκετά για να παρουσιάσω ένα σημαντικό έργο. Στη νέα Διοίκηση εύχομαι να υπάρχει σύμπνοια και αγάπη ώστε να ενεργοποιηθούν όλα τα μέλη μας, γιατί ένας κούκος, ο Πρόεδρος, δεν φέρνει την Άνοιξη. Τα εννέα χρόνια θα τα θυμάμαι με πολύ αγάπη. ΄Δέχτηκα πολύ αγάπη από τον κόσμο και τώρα τους την ανταποδίδω με πολύ συγκίνηση. Ο Πολιτιστικός & Πνευματικός όμιλος Νέων Παλατίων δεν πρέπει να εξαφανιστεί. Πρέπει να συνεχίσει το έργο του. Κουβαλάμε έναν πολύτιμο πολιτισμό από τις χαμένες πατρίδες».