ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΔΙΠ: Αυθαίρετη και παράνομη κατάσταση ως κανονικότητα…!!!

6 Σεπτεμβρίου 2017

Φαίνεται ότι το κίνημα των ¨αλληλέγγυων¨ ή ¨συλλογικοτήτων¨ που ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας και έχει φουντώσει τα λίγα τελευταία χρόνια, βρίσκει μιμητές παντού.

Ήρθε και στην περιοχή της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Ήδη προαναγγέλλεται αυθαίρετη κατάληψη και δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο που είχε παραχωρηθεί με σύμβαση από τον Συνεταιρισμόδωρεάν, στον Αθλητικό Όμιλο ΑΕΤΟΣ  για την άσκηση των αθλητικών του δραστηριοτήτων.

Ο χώρος αυτός είναι χαρακτηρισμένος από το σχέδιο του οικισμού ως κοινωφελής χώρος. Όχι όμως για την κατασκευή εγκαταστάσεων δημόσιου χαρακτήρα. Δεν είναι κοινόχρηστος, δεν είναι καν Δημοτικός.

Στην κοινότητα Αφιδνών είχαν παραχωρηθεί με Συμβολαιογραφική πράξη οι κοινωφελείς χώροι (αγοράς, Σχολικών κτιρίων, Αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ) που ήταν απαραίτητοι και υπέρ αρκετοί για την κάλυψη των αναγκών του μέγιστου δυνατού αριθμού κατοίκων του οικισμού.

Ο χώρος αυτός (το Ο.Τ. 31) μετά και την διευκρίνιση και τις διακρίσεις του άρθρου 2 του ν. 4067/2012 που πλέον εξειδικεύει την γενικότητα της παρ. 5 του άρθρου 1 του ν. 690/1948, έχει προβλεφθεί για την άσκηση ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας υπερτοπικού χαρακτήρα και επομένως η κυριότητα και η χρήση του ανήκει στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Αποτελεί ένα των χώρων που ο φωτισμένος πολεοδόμος Κωνσταντίνος Δοξιάδης είχε προβλέψει ως χώρο υπερτοπικής δραστηριότητας για τον προσπορισμό εσόδων στον Συνεταιρισμό και την διάθεσή τους για τις ανάγκες του Οικισμού.

Η αυθαίρετη και προκλητική ενέργεια του Σωματείου οικιστών Ι.Π. να οργανώσει την προβολή ταινιών στον (προφανώς) απομακρυσμένο οικισμό πέραν των Αγράφων (της Αγίας Τριάδος) ώστε ν’ απολαύσουν, (κατά την διαφαινομένη αντίληψη της Διοίκησής του) οι απομονωμένοι κάτοικοί του κάποιο από τα αγαθά του πολιτισμού σε τι διαφέρει άραγε από την κατάληψη του αυτοδιαχειριζόμενου πάρκου Ναυαρίνου στην συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαρ. Τρικούπη και πολλών άλλων ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων; Προφανώς μόνο στα κίνητρα και την ηλικία των καταληψιών.

Δεν οφείλουμε άραγε όλοι να σεβόμαστε το Σύνταγμα;

Και όταν το Σύνταγμα (άρθρο 17 παρ. 1) ορίζει ότι η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του κράτους εννοεί άραγε μόνο τον σεβασμό των Δημόσιων Υπηρεσιών; Δεν υποχρεώνει και τους πολίτες στον σεβασμό της;

Αν τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Δ.Ι.Π. κατασκηνώσουν στην αυλή κάποιου των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Οικιστών θα τους άφηνε ανενόχλητους;

Ενδεχομένως, αν ζητούσε ο Σύλλογος αυτός από το Δ.Σ. του Σ.Δ.Ι.Π. και εφόσον δεν παρεμποδίζετο η λειτουργία του αθλητικού Σωματείου, θα παραχωρούσαμε και υπό τον όρο της τήρησης των κανόνων καθαριότητος και σεβασμού του περιβάλλοντος, το γήπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν ζητήθηκε η άδεια του Σ.Δ.Ι.Π., δεν τους παραχωρήθηκε ο χώρος και αν επιχειρηθεί η χρήση του χώρου θα συνιστά αυθαίρετη και παράνομη κατάσταση.

Είναι προφανές ότι ο σκοπός τους είναι άλλος. Η ¨διακήρυξη¨ πως ο Συνεταιρισμός έπαυσε να έχει δικαιώματα (γιατί άραγε; Ποια είναι η νόμιμη αιτία;), γιατί δήθεν διαλύθηκε και πως ο Σύλλογος αυτός εκπροσωπεί κατοίκους και ιδιοκτήτες (βάσει ποιάς νομιμότητας;). Δηλαδή, ότι ο Συνεταιρισμός δεν νομιμοποιείται στην εκποίηση των οικοπέδων στην οποία προβαίνει για να μπορέσει να ρυθμίσει τα χρέη προς το Δημόσιο (ΕΝΦΙΑ,Φ.Μ.Α.Π κλπ).

Επί του παρόντος αρκούμαστε στην καταγγελία του γεγονότος στους κατοίκους του οικισμού, μέλη και μη του Συνεταιρισμού.

Εν καιρώ και μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους θα αποφασίσουμε αν θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη για την απελευθέρωση του χώρου και την αποζημίωση για την ηθική βλάβη του Συνεταιρισμού αλλά και την ανόρθωση της ζημίας που τυχόν θα προκύψει εν όψει της διαδικασίας εκποίησης των οικοπέδων που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση.

Ο Συνεταιρισμός θα υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο του. Πρέπει να μπει τέλος στην αυταπάτη της διάλυσης και του διαμερισμού των ιματίων του.

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Οικιστών να σεβαστεί τη νομιμότητα και να αναλογισθεί τις συνέπειες της αυθαιρεσίας στα συμφέροντα του Οικισμού.

Κοινοποίηση:    1) Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση

2) Αντιδήμαρχο κ. Γ. Πούλο

3) Πρόεδρο ΔΚ Αφιδνών κ. Δ. Μέξη

 

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. Α. ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ                                                       ΠΑΝ. Α. ΠΑΝΤΟΣ