Αποβλήθηκε ο καταδρομέας που τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή»

Έκανε πτώση με αλεξίπτωτο και τραβούσε και βίντεο.

Βαριά καμπάνα για τον καταδρομέα από την Κρήτη, ο οποίος έκανε πτώση με αλεξίπτωτο και τραβούσε ταυτόχρονα selfie video ενώ τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή». 

Ο νεαρός στρατιώτης αποβλήθηκε τελικά από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών γιατί παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο. 

Πηγές του ΓΕΣ ανέφεραν ότι ο καταδρομέας αποβλήθηκε όχι επειδή τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή», αλλά γιατί έδειξε μεγάλη απερισκεψία, θέτοντας τη ζωή του, αλλά και τη ζωή συναδέλφων του σε κίνδυνο. 

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας, αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους», αναφέρουν κύκλοι του ΓΕΣ.

Επισημαίνουν επίσης ότι ο στρατιώτης δεν έδωσε προσοχή στο άλμα και κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά, αφού προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, χωρίς να τηρεί τις οδηγίες προσγείωσης με αλεξίπτωτο. 

Ο καταδρομέας είχε τραβήξει το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας τον εκνευρισμό του υπουργείου Άμυνας. 

Απείχε μάλιστα ελάχιστα από το να ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή, δεδομένου ότι επρόκειτο για το 5ο συνολικά άλμα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ήδη βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων.

Ο ίδιος έγραφε στην ανάρτησή του που συνόδευε το βίντεο:

«Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας…. Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα, καθώς πρόγονοί μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα…Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας…. Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική… Έτσι λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει η ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους… Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες… Αντιθέτως, την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα… Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπούχλη Εμμανουήλ».

Πηγή: star.gr