Απ. Κακλαμάνης: Όχι στους χειραγωγούμενους από τα ΜΜΕ βουλευτές

29.1.2016

“Η απαξίωση του Κοινοβουλίου και των άλλων δημοκρατικών μας θεσμών απειλεί τη λαϊκή κυριαρχία, στην οποία και μόνον στηρίζεται η αληθινή Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά στη Βουλή, είναι καιρός ο απλός πολίτης να μην ξανά στέλνει εκεί, χειραγωγούμενος από τα ΜΜE και επιβραβεύοντας, όσους, με την ιδιοτελή, αλαζονική και χυδαία, συχνά, στάση τους, επιτρέπουν την κακόπιστη, φασίζουσα γενίκευση εις βάρος του θεσμού και των 300 βουλευτών.

Η άγνοια της ανωτέρω απειλής για την ίδια τη Δημοκρατία, αλλά και τα οξυμένα προβλήματα και αυτόθροα συναισθήματα πικρίας ή και οργής, εξηγούν τη συμμετοχή πολιτών σε πράξεις που σχεδιάζονται από πάσης μορφής αντιδημοκρατικά κέντρα. Όπως, η χθεσινή εικονική … «κηδεία» του πρωθυπουργού της χώρας, όπως ακριβώς και ο χαρακτηρισμός ως … «Τσολάκογλου» του, επίσης, νόμιμου πρωθυπουργού 2009-2011 ή ο χαρακτηρισμός ως «μπο…λου» της Βουλής, απειλούμενης, μάλιστα, «να καεί».”

Τα ανωτέρω υπογράμμισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Βουλής, κατά την εκδήλωση κοπής της «Βασιλόπιτας».

Ο κ. Κακλαμάνης, στον οποίο έλαχε και το κομμάτι με το «φλουρί», πρόσθεσε τα εξής: “Έζησα, επί 40 χρόνια συνεχώς, ως βουλευτής, αλλά και στην υπόλοιπη ζωή μου, όπως ολόκληρη η γενιά μου και ο λαός μας, καλές και πολύ πιο κακές από τη σημερινή περιόδους. Μόνον η αίσθηση μεγάλων κινδύνων και συχνά πολύ καθυστερημένα, δυστυχώς, μπορούσε, πριν συντελεστούν,  να ενώσει το έθνος. Δεν πρέπει να φθάσουμε και πάλι ως εκεί, πριν κάνουμε το αυτονόητο.”