“Βάρα Νταγερέ” με μεγάλη επιτυχία στο Χαλκούτσι Δήμου Ωρωπού

Ακόμα μία εξαιρετική μουσική παράσταση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, αυτή τη φορά στην πλατεία Χαλκουτσίου, με κλασσικά λαϊκά τραγούδια και τον τίτλο “Βάρα Νταγερέ”. (Βάρα το ντέφι) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ωρωπού – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022. Η παράσταση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, ο Μπάμπης Βελισσάριος συντροφιά με την Στέλλα Καρύδα μας ταξίδεψαν με τις αξέχαστες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου. Σιγοτραγουδήσουμε,  ονειρευτήκαμε και απολαύσαμε αυτά που μας ενώνουν υπό το λαμπρό φως του φεγγαριού.

Η Σύμβουλος της Τ.Κ. Χαλκουτσίου Γεωργία Βάθη καλωσόρισε όλους όσοι παρευρέθηκαν και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πέππα για την υπέροχη συναυλία, καθώς ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

* Νταγερές ή νταερές ή νταϊρές. Πρόκειται για το ντέφι, το λαϊκό μουσικό όργανο που έχει κύμβαλα στη στεφάνι του. Πρόκειται για λέξη δανεική από το τουρκικό daire, που είναι αραβικής αρχής. Λείπει από τα νεότερα λεξικά, κάτι που είναι  λάθος, αφού είναι λέξη ζωντανή και πανελλήνια. Γνωστό είναι το τραγούδι της Αλεξίου σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, το Βάρα Νταγερέ.

Στην εξαιρετική Μπυσική Παράσταση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ευάγγελος Καλύβας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χριστόφορος Κούτσουρης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ωρωπού και Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Λούπης, οι Αντιδήμαρχοι Χαλκουτσίου Ανδρέας Γαζβινιάν και Αυλώνα Νίκος Τζεβελέκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλκουητσίου Γιώργος Λιθαδιώτης και ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Κακαζάνης, ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ω. Γιώργος Παναγόπουλος και πλήθος κόσμου που καταχειροκτότησε τους καλλιτέχνες.