Βαγγέλης Γερμανός: Σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ, λόγω επιπλοκών μετά από επέμβαση

Έναν Γολγοθά ανέβηκε χρονιάρες μέρες ο Βαγγέλης Γερμανός. Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του δημοφιλούς καλλιτέχνη άρχισε από μια απλή εγχείρηση βουβωνοκήλης για να καταλήξει σε ώρες αγωνίας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Το γεγονός της νοσηλείας του έγινε γνωστό μόλις χθες, προκαλώντας ανησυχία στους θαυμαστές του ανά την Ελλάδα. Ευτυχώς, τα νέα για την κατάσταση του Βαγγέλη Γεωργουλόπουλου, όπως είναι το πραγματικό όνομα του τραγουδοποιού, είναι θετικά. Ο ίδιος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, όμως η κατάστασή του θεωρείται πλέον σταθερή.

Ο Βαγγέλης Γερμανός μπήκε σε περιπέτειες ύστερα από επιπλοκές που παρουσίασε σε χειρουργείο που είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο για βουβωνοκήλη. Συγκεκριμένα, είχε εισαχθεί στο δημόσιο νοσοκομείο στις 11 Δεκεμβρίου, οπότε υποβλήθηκε στην επέμβαση. Ύστερα από λίγες ημέρες πήρε εξιτήριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο επανήλθε στις 28 Δεκεμβρίου με φλεγμονή και την επόμενη ημέρα μπήκε εκ νέου στο χειρουργείο.

Διασωληνώθηκε

Σύμφωνα με τη διοικήτρια Παναγιώτα Μητσάκη: «Στις 30 Δεκεμβρίου υπεβλήθη για δεύτερη φορά σε χειρουργική επέμβαση, με λαπαροστομία, για παροχέτευση αποστήματος. Στις 3 Ιανουαρίου εισήχθη στην Εντατική, λόγω αναπνευστικής επιβάρυνσης, και αμέσως διασωληνώθηκε».

Σε μηχανική υποστήριξη και διασωληνωμένος παρέμεινε σχεδόν μία εβδομάδα, δηλαδή έως και χθες, 8 Ιανουαρίου, οπότε οι γιατροί, μετά τις ενδεδειγμένες εξετάσεις, έκριναν ότι πλέον μπορεί να αποσωληνωθεί.

«Ο ασθενής από χθες παραμένει σταθερός και είναι εκτός κινδύνου, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν πότε θα τον βγάλουν από την Εντατική και θα τον μεταφέρουν σε θάλαμο» είπε στη «Espresso» η διοικήτρια του Ευαγγελισμού και συνέχισε: «Απ’ ό,τι με ενημερώνουν οι εντατικολόγοι, δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φήμες ότι ο τραγουδοποιός υπέστη καρδιακό επεισόδιο είναι απλώς φήμες, καθώς δεν επιβεβαιώνονται από το νοσοκομείο.

Ολες αυτές τις μέρες στο πλευρό του 68χρονου καλλιτέχνη βρίσκεται η οικογένειά του, που δυσκολεύεται να πιστέψει πώς από μια επέμβαση ρουτίνας ο άνθρωπός τους βρέθηκε στην Εντατική.

Ακοίμητοι φρουροί έξω από τη ΜΕΘ βρίσκονται νυχθημερόν η μοναχοκόρη του Αλίκη -την απέκτησε σε ηλικία μόλις 20 χρόνων- και η Χρυσούλα, η σύντροφος της ζωής του τα τελευταία 16 χρόνια.