«ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ  ΩΡΩΠΟΥ» ΑΛΛΟ  ΕΝΑ  ΕΡΓΟ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ

 του Ευάγγελου Ηλιάσκου  

Το έργο της Δημοτικής μας Αρχής και του Θωμά Ρούσση συνεχίζεται και στα νέα δελτία τύπου ανακοινώνεται  «άλλο ένα έργο που δεν τους αφήσαμε» !!!

Βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να μας αναγγείλουν την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του «Βρεφονηπιακού Σταθμού στον πρώην Δήμο Ωρωπίων». Εξυμνούν την ποιότητα της κατασκευής, τον ενεργειακό του χαρακτήρα και τον σύγχρονο εξοπλισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Συνεχίζουν λοιπόν λέγοντας ότι:

   «Η Δημοτική Αρχή παρέλαβε το συγκεκριμένο έργο στην αρχή της θητείας της, σε πρώιμο στάδιο, αυτό της πρώτης υπογραφής, της σχετικής σύμβασης με το μελετητικό γραφείο !!!!!  Αφού ολοκλήρωσε την μελέτη, η όποια στο επόμενο στάδιο εγκρίθηκε από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, προχώρησε στην έκδοση της οικοδομικής άδειας, προκειμένου να είναι ώριμη και πλήρης, για να κατατεθεί προς χρηματοδότηση  ο  συνολικός  φάκελος.  Στην συνέχεια  το ενέταξε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, όπου και χρηματοδοτείται» !!!

Για άλλη μια φορά το ψέμα ξεχειλίζει από τα μπατζάκια σας στην προσπάθειά σας να παρουσιάσετε έργο !!! Έργο που άλλοι εμπνεύστηκαν για τον τόπο και τους πολίτες «και προσπάθησαν με πολύ κόπο από το μηδέν», μέσα σε αυτά τα πρώτα τρεισήμισι πολύ δύσκολα χρόνια του Καλλικράτη. Ευτυχώς όμως που τα γραπτά μένουν !!!

-Το έργο αυτό ξεκίνησε μετά από μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση του Τοπικού Ρυμοτομικού (για την έγκριση των όρων δόμησης και τον χαρακτηρισμό χρήσης του οικοπέδου στην εντός σχεδίου περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου), που εγκρίθηκε με το ΦΕΚ/124 στις 3 Ιουνίου 2011. Για την ιστορία αυτό το Τοπικό Ρυμοτομικό το είχα ξεκινήσει το 2005 με τον Σπύρο τον Μέξη (Απ. Δ.Σ. 158/2005) αφού είχαμε εκπονήσει άλλα τρία Τ.Ρ. για το Συγκρότημα των νέων Σχολείων, το Νοσοκομείο και την Κατασκευή του Ναού του Αγ. Τιμοθέου στα Νέα Παλάτια αλλά δυστυχώς, το απέρριψε το ΣΤΕ το 2008 και κατατέθηκε εκ νέου το 2010 από τον Γιώργο τον Γαβριήλ (Απ. Δ.Σ. 25/2010)

-Αναθέσαμε στη συνέχεια τις απαιτούμενες μελέτες Γεωλογικής και Γεωτεχνικής Καταλληλότητας, οι οποίες εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν με τις 95 και 96/2012  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

– Με την 213 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 9-07-2013, αναθέσαμε την οριστική Μελέτη (Αρχιτεκτονική, Στατική, Ηλεκτρομηχανολογική, αναλυτικό προϋπολογισμό, ΚΕΝΑΚ και τεύχη δημοπράτησης), στην σύμπραξη των μελετητών: Εμμανουήλ Μπουραντά αρχιτέκτονα μηχανικό, Νικόλαο  Μακρόπουλο  πολιτικό μηχανικό,  Αθανάσιο Βασιλάκο μηχανολόγο μηχανικό, αντί του ποσού των 36.420,30 €.

Η μελέτη εκπονήθηκε  στο  σύνολό της,  κατατέθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία και εγκρίθηκε με την 284 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18-12-2013.

   -Με το αρ. πρ. 7779/21-03-2014 έγγραφο του Δήμου Ωρωπού κατατέθηκε η Μελέτη στην  Περιφέρεια Αττικής και ζητήθηκε η χρηματοδότηση κατασκευής του έργου, με τίτλο «Βρεφονηπιακός σταθμός Δήμου Ωρωπού».  Παράλληλα κατατέθηκε στην Πολεοδομία μας για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας.

-Κατόπιν συνεννοήσεων μου με τους υπεύθυνους της περιφέρειας, τον Αύγουστο του 2014, πιστώθηκε στον προϋπολογισμό της περιφέρειας για το 2015 από την Οικονομική Επιτροπή στον κωδ. 9733.05.014.01 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ το ποσό των 845.000,00, πράξη που επικυρώθηκε με την 366/2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Έγκριση Προϋπολογισμού 2015 με ΑΔΑ:7ΓΧΑ7Λ7-1ΤΚ) για την κατασκευή του έργου.

   Όλα τα παραπάνω για εσάς ονομάζονται , «πρώιμο στάδιο, αυτό της πρώτης υπογραφής, της σχετικής σύμβασης με το μελετητικό γραφείο » !!!!!!!!!!

Και μην ακούσω τίποτα από τους ψιττακούς που έχετε βγάλει στην πιάτσα, για πρόβλημα στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή για την έκδοση της αδείας, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο εγκρίθηκαν δύο Τοπικά Ρυμοτομικά, του Λυκείου το 1997 και του Βρεφονηπιακού το 2011, που πέρασαν από το ΥΠΕΚΑ και το ΣΤΕ. Σας έχω ικανούς να τους βγάλετε υποδεέστερους των γνώσεων και των ικανοτήτων σας !!!

Η αλαζονεία σας, η υποκρισία και το ψέμα για δήθεν παραγωγή έργου, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, στην προσπάθειά σας να πείσετε τον κόσμο ότι μόνο εσείς προσπαθείτε για το καλό του τόπου και όλοι οι άλλοι κάνουν μόνο στείρα αντιπολίτευση.

Το συγκρότημα των νέων σχολείων που πλημυρίζουν παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς ένα χρόνο τώρα, ο Βρεφονηπιακός του Καλάμου (με τρεισήμισι χρόνια καθυστέρηση και 200.000 € καπέλο στους πολίτες), η Μαρμαρά (γιοφύρι της Άρτας με 50.000 € καπέλο), το αντιπλημμυρικό του Ωρωπού, το αντιπλημμυρικό Ρόδων και Γαζίας στο Βαρυκό, η μελέτη ύδρευσης Βαρυκού, η μελέτη όμβριων Καπανδριτίου και τώρα ο Βρεφονηπιακός Ωρωπού, είναι από αυτά τα έργα που δεν σας αφήσαμε !!!!!!!!!!!!!

Προσέξτε μόνο μην φύγει και εδώ ο εργολάβος γιατί αυτός έχει δώσει μεγαλύτερη έκπτωση από αυτόν του Καλάμου !!!!!!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΕΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΚΑΛ.  ΗΛΙΑΣΚΟΣ

ΠΡΩΗΝ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΔΗΜΟΥ  ΩΡΩΠΟΥ