Γ. Γιασημάκης: «Εγώ μπορεί να είμαι τρίτος, εσύ θα είσαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές;»

Καζάνι που βράζει ο Δήμος Ωρωπού με την πολιτική αντιπαράθεση στο κόκκινο

Αγριεύει επικίνδυνα το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Ωρωπού, όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές, καθώς ορθώνονται συνεχώς εμπόδια με απρόβλεπτες συνέπειες για την υλοποίηση του προγράμματος της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Αρκεί ένα απλό θέμα, όπως το χθεσινό, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού, για την αποδοχή ποσού 110 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα  «ΦΙΛΗΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την «Προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού», για να προκαλέσει έκρηξη μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να ακουστούν «πράγματα και θαύματα» τα οποία ρίχνουν το επίπεδο των συνεδριάσεων και προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους πολίτες.

Το ποσό των 110 χιλιάδων ευρώ του υπουργείου Εσωτερικών για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού  τελικά, έγινε ομόφωνα αποδεκτό, αν και επί τους ουσίας, χθες, η απόφαση αφορούσε την ενεργοποίηση της σχετικής αίτησης, ώστε ο Δήμος Ωρωπού να μπει στο πρόγραμμα «ΦΙΛΗΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γιώργος Γιασημάκης ρώτησε τους συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης «εάν γνωρίζουν τη μελέτη που θα πρέπει να συνοδεύει την αίτηση για την ένταξη στο πρόγραμμα».

Όπως ανέφερε ο κ. Γ. Γιασημάκης «Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τη σχετική μελέτη γιατί απλούστατα μέχρι την ώρα της συνεδρίασης δεν είχε συνταχθεί. Άρα ψήφιζαν στον «αέρα» με σημαία το άγνωστο».  Κατά τον κ. Γιασημάκη «ο Δήμος ουσιαστικά επιχειρεί να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί δόθηκε παράταση η οποία λήγει την Παρασκευή 18 Μαΐου, που σημαίνει ότι και τώρα οριακά η Δημοτική Αρχή τρέχει να μην χάσει κι αυτή την προθεσμία  Η πρώτη προθεσμία έληξε την 30η Απριλίου 2018 ενώ το θέμα ήταν γνωστό από την 23η Φεβρουαρίου 2018». Και σημείωσε «Είναι όλα στη τύχη. Αυτή η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τα πάντα με προχειρότητα. Είστε επικίνδυνοι, ανίκανοι να διαχειριστείτε το δήμο».

Σκληρή κριτική άσκησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άγγελος Χατζηιωάννου με αποτέλεσμα να ξεφύγει η συζήτηση σε προσωπικές αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμούς και να μετατραπεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα «κοσμητικών επιθέτων και ύβρεων», με τα «γαλλικά» να έχουν και πάλι την τιμητική τους.

Η φράση του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση «Θα είσαι πάντα τρίτος», προς τον κ. Γιασημάκη, άναψε τα αίματα με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ρίξει βόμβα μεγατόνων, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. «Εγώ μπορεί να είμαι τρίτος, εσύ θα είσαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές;» είπε ο κ. Γιασημάκης. Το ερώτημα είναι τι ξέρει και δεν αποκαλύπτει ανάβοντας νέες  φωτιές στις δημοτικές διαδικασίες.

Χρειάστηκε να γίνει διακοπή της συνεδρίασης για να χαμηλώσουν οι τόνοι και να συνεχιστεί η συζήτηση με τον Δήμαρχο κ.  Θωμά Ρούσση να ζητάει συγγνώμη για την εικόνα που επικράτησε και επί της ουσίας να δίνει μια «πειστική» απάντηση για την καθυστέρηση λέγοντας «Εμείς χρειαζόμασταν αυτοκίνητα κι όχι απλά μηχανήματα» Και πρόσθεσε  «Ήδη, από το πρόγραμμα του 2012 επί Οικονομάκου, είχε μείνει ένα υπόλοιπο 80 χιλιάδων ευρώ το οποίο η Εθνική Τράπεζα μας το κατάσχεσε γιατί  δεν το είχαμε χρησιμοποιήσει. Εμείς δώσαμε μάχη,  διεκδικούμε την επιστροφή του ποσού και φαίνεται ότι σύντομα η Αποκεντρωμένη θα μας το επιστρέψει. Για αυτό δεν καταθέσαμε νωρίτερα  τη σχετική αίτηση. Διεκδικούμε τα χρήματα για να πάρουμε τα οχήματα που χρειάζεται ο Δήμος κι όχι απλά κάποιες αντλίες νερού για πυρόσβεση».