Δήμος Ωρωπού: Δεν υπάρχουν παράνομες χωματερές, μόνο σημεία προσωρινής εναπόθεσης

Δελτίο Τύπου

Τις τελευταίες ημέρες, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από «επαγγελματίες δημοσιογράφους», οι οποίοι ακολουθούν τα φορτηγά του Δήμου Ωρωπού. Και φυσικά νομίζουν ότι έβγαλαν «λαυράκι», αφού συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω το φορτηγό του Δήμου να αδειάζει σε ένα χώρο στη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών.

Δυστυχώς όμως για όσους εμπνεύστηκαν την ιδέα της παρακολούθησης, το παραμύθι τους δεν είχε τελικά δράκο. Η αλήθεια έχει ως εξής:

  • Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται ανέκαθεν για την συγκέντρωση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων, όχι μόνο από το Δήμο αλλά και από ιδιώτες. Εκεί γίνεται προσωρινή εναπόθεση για χρονικό διάστημα 1-2 ημερών και στη συνέχεια μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Φυλής. Αυτό γίνεται για λόγους εξοικονόμησης χρόνου και μεταφοράς μεγαλύτερου όγκου κλαδιών, μπαζών και πράσινων υλικών.
  • Ο Δήμος μεταφέρει τέσσερα – πέντε press containers (κλαδιά, μπάζα, ογκώδη και γενικά πράσινα υλικά), καθημερινά στο ΧΥΤΑ Φυλής, σε διπλή βάρδια. Η ποσότητα ξεπερνά τους εκατό τόνους ημερησίως. Και πάλι όμως δεν είναι αρκετό, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να καθαρίζουμε τους οικισμούς και τα χωριά μας βρίσκοντας άλλες προσωρινές λύσεις. Προφανώς η αντιπολίτευση, μοναδικό στόχο έχει την εικόνα ενός Δήμου με σκουπίδια παντού, μέσα στους οικισμούς, όπου υπάρχουν κάδοι και με κίνδυνο τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για πιθανές πυρκαγιές. Εμείς επιλέξαμε μέσα στο Δεκαπενταύγουστο να έχουμε καθαρό το Δήμο και ευχαριστημένους τους Δημότες, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες μας. Ας μας κατηγορήσουν γι’ αυτό.
  • Η Υπηρεσία Καθαριότητας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, ειδικά μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, εξαιτίας των οποίων έχει δημιουργηθεί πανικός στους πολίτες και καθαρίζουν, κλαδεύουν και εναποθέτουν τα πάντα μέσα και δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.
  • Ενημερώνουμε τους Δημότες μας, ότι στο Δήμο Ωρωπού της έκτασης των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, των 12 πρώην Δήμων και Κοινοτήτων, των 120.000 κατοίκων κατά τους θερινούς μήνες, υπάρχουν και άλλα σημεία, στα οποία εναποθέτουμε προσωρινά ογκώδη υλικά,  στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο ΧΥΤΑ Φυλής και καθαρίζουμε τους χώρους αυτούς. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει πάρει μια απόφαση. Και η απόφαση αυτή είναι να παρέχει κάθε δυνατή υπηρεσία προκειμένου κάθε δημοτικό διαμέρισμα να είναι καθαρό. Το κυνήγι μαγισσών είναι προνόμιο κάποιων από την αντιπολίτευση, οι οποίοι ακολουθούν πιστά τις εντολές άλλων, οι οποίοι άγονται και φέρονται από τα προσωπικά τους πάθη και τις εμπάθειες τους, επειδή αρνηθήκαμε να τους αφήσουμε να διοικήσουν τον Ωρωπό, όπως αυτοί ήθελαν.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος διοικείται σύμφωνα με την εντολή των Δημοτών μας.

Τέλος, επειδή τον έλεγχο και τον αντέχουμε και μας αρέσει, μπορούμε να υποδείξουμε στους «σωτήρες της δημοσιογραφίας και του τόπου», και άλλα σημεία, για να μην τρέχουν πίσω από τα φορτηγά του Δήμου.

 

Από την Υπηρεσία Καθαριότητας

του Δήμου Ωρωπού