Δεκτή από Τσίπρα η “παραίτηση” Αντωνοπούλου- Καταργείται η σχετική διάταξη

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ράνια Αντωνοπούλου μετά την αποκάλυψη και την κατακραυγή που υπήρξε ότι λαμβάνει Επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ που δηλώνει κάτοικος Νέας Υόρκης, αν και είναι από τος πλουσιότερα μέλη της κυβέρνησης σύμφωνα με το πόθεν έσχες. Την παραίτησή της έκανε αποδεκτή ο πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας

Η κ. Αντωνοπούλου στη δήλωσή της είχε αναφέρει ότι “παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού” ζητώντας να κριθεί από το έργο της και ξεκαθαρίζοντας πως έχει κινήσει διαδικασίες για την επιστροφή του ποσού των 23.000 που έλαβε ως επίδομα στέγασης.

“Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της” αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Καταργείται η σχετική Διάταξη

Παραλλήλως, με απόφαση  Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Κυβέρνηση δεν προβλέπουν αντικατάσταση – άμεση τουλάχιστον- της αναπληρώτριας υπουργού. Εξ ού και θα φουντώσουν τα σενάρια ανασχηματισμού για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Πρόκειται άλλωστε για τη δεύτερη παραίτηση μέλους της κυβέρνησης σε διάστημα ενός μηνός, μετα και από την παραίτηση του Κ. Ζουράρι από τον θώκο του υφυπουργού Παιδείας.

Διαβάστε: Επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ στη Ράνια Αντωνοπούλου που δηλώνει κάτοικος Νέας Υόρκης

 

 

Comments are closed.