Δελτίο Τύπου για το “Χαρούμενο Καλοκαίρι” του Δήμου Ωρωπού

Τίναξε στον αέρα το «Χαρούμενο Καλοκαίρι» η Δημοτική Αρχή Ωρωπού

Με μια ακόμα «πρωτοτυπία» της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού, ήρθαν αντιμέτωποι φέτος το καλοκαίρι οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού, καθώς, άνευ λόγου και αιτίας, αποφασίστηκε από την Κ.Ε.Δ.Ω. να μην πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο «Χαρούμενο Καλοκαίρι».

Μια δράση που η δική μας δημοτική αρχή εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία, οργάνωση και υπευθυνότητα, ανακουφίζοντας πολλές εργαζόμενες οικογένειες. Μια κοινωνική προσφορά, η οποία στόχευε στη δημιουργική και αθλητική απασχόληση των παιδιών, σε συνδυασμό με την υγιή ανάπτυξη των νοητικών, κοινωνικών και ψυχικών δεξιοτήτων τους, τινάχτηκε στον αέρα, με την αστεία δικαιολογία του φόβου της εξάπλωσης του κορονοϊού, τη στιγμή που τα σχολεία είχαν ήδη ανοίξει και τα μαθήματα διεξήχθησαν κανονικά, μέχρι και τη  λήξη τους!

Πολλοί Δήμοι της Ελλάδας, όπως ο γειτονικός Δήμος Διονύσου, ο Δήμος Αλίμου,  Νίκαιας και άλλοι πολλοί, εφαρμόζουν και φέτος τα προγράμματα που είχαν κάθε καλοκαίρι για τα παιδιά, προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες, προϋποθέσεις και μέτρα για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Ο Δήμος Ωρωπού, μέσω της Κ.Ε.Δ.Ω., προτίμησε να απέχει από τη διοργάνωση της δράσης «Χαρούμενο Καλοκαίρι» αψηφώντας τη σπουδαιότητα του. Η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής είναι εμφανής, γιατί εκτός από την άρνηση στη δημιουργική και παιδαγωγική απασχόληση των παιδιών, μένει αμέτοχη στην ομαλή ρύθμιση της καθημερινότητας των γονιών, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι εργαζόμενοι.

Η παράταξή μας «Πρώτα ο Δημότης» καταδικάζει αυτή την ενέργεια, γιατί τώρα, παρά ποτέ, οι Δημότες έχουν ανάγκη τη στήριξη του Δήμου. Η σημασία της λειτουργίας αυτής της Δομής είναι μεγάλη και αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς μετά το lockdown, όλοι προσπαθούν να βρουν ξανά τους ρυθμούς τους.

Κύριοι, η πανδημία του Covid-19, δεν είναι το άλλοθι σας για να παραμένετε στην αδράνεια. Υπάρχουν τρόποι, αρκεί να υπάρχει θέληση και διάθεση. Όπως αποδείξατε, δεν έχετε τίποτε από τα δύο, αλλά ούτε και την ικανότητα να ανταποκριθείτε στις ανάγκες των Δημοτών μας.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού

«Πρώτα ο Δημότης»

Θωμάς Δημ. Ρούσσης