Δημήτρης Λιγνάδης: Θα ζητήσει επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης

Στο μέτωπο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, μιλώντας στο MEGA ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι δε θα υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης του σκηνοθέτη, αλλά ταχύτερης εκδίκασης της υπόθεσης.

Στα χέρια του εισαγγελέα ο οποίος θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή όχι του προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, σε δίκη βρίσκεται η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες των τεσσάρων θυμάτων, δύο εξ αυτών σε ηλικία που ήταν ανήλικοι, για βιασμό.

Μελετά τις επόμενες κινήσεις

Τις επόμενες ημέρες ο Δημήτρης Λιγνάδης σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, θα αποφασίσει εάν θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ή ταχύτερης εκδίκασης της υπόθεσης του.

«Ακόμα και να αποφυλακιστεί ο κ. Λιγνάδης θα είναι δέσμιος με περιοριστικούς όρους και στην ουσία καταδικασμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού, αφού επί μήνες, είχε βομβαρδιστεί η κοινή γνώμη με τις συνθήκες ενοχής του», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος θυμάτων στην υπόθεση, Γιάννης Βλάχος, μιλώντας στην εκπομπή του μέγκα «Χαμογέλα και πάλι», τόνισε ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους ο κατηγορούμενος, προφυλακίστηκε.

«Το σκεπτικό με το οποίο προφυλακίστηκε ήταν η πολύ μεγάλη διάρκεια της εγκληματικής δραστηριότητας, ήταν ότι συνεχίστηκε αυτή με ανήλικους, μέχρι και πρόσφατα, και ότι η επικινδυνότητα να επαναληφθούν αυτές οι πράξεις είναι δεδομένη», δήλωσε ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος των θυμάτων.

Άρση απορρήτου

Πιθανότατα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες την συντομότερη έναρξη της δίκης του.

«Επιλέγω μάλλον την επιλογή να καταθέσω αίτηση προτιμήσεως εκδικάσεως της υποθέσεως, ώστε να επιτύχουμε την αθώωση του και να αποδοθεί πάλλευκος στην ελληνική κοινωνία όπως ήταν και πριν», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

«Η ολιγωρία που υπήρξε ήταν στο θέμα της κατ΄οίκον έρευνας και της κατάσχεσης του laptop. Δώσανε στην ανάκριση ένα laptop που είχε αγοραστεί εκείνες τις ημέρες», είπε ο κ. Βλάχος.

Τα θύματα στην υπόθεση επιμένουν πάντως στα αιτήματα τους για άρση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

mega.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO