Διαμαντοπούλου και… Κεντροαριστερά

 

 18.10.2015

 

Το όραμα της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας δείχνει να γοητεύει όλο και περισσότερα στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ανανεωτικής Αριστεράς. Με στόχο μια τέτοια προοπτική το ΔΙΚΤΥΟ της πρώην Επιτρόπου στην Ε.Ε. κας Άννας Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου μετείχαν αρκετά στελέχη τα οποία ευελπιστούν στην αναδημιουργία της Κεντροαριστεράς και στο ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

 

 

Παρέστησαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και  Π. Πικραμμένος, ο πρώην  γαλάζιος υπουργός Πέτρος Δούκας και ο πρώην υπουργός Γ. Φλωρίδης. Ο κ Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού,  και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά.
Ο  Στ. Θεοδωράκης μάλιστα σε δηλώσεις του είχε καλέσει  «σε διάλογο όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας» όπως και η κα Γεννηματά καλώντας στο σάλπισμα «το προοδευτικό, σοσιαλιστικό, δημοκρατικό» πολιτικό χώρο.

 

 

Η αγωνία για την πολιτική ισχυροποίηση του κ. Τσίπρα στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάνει αρκετά στελέχη να αναζητούν προσέγγιση όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας για να μην επαναληφθεί η ιστορία Αν. Παπανδρέου, ο οποίος για δεκαετίες είχε κυριαρχήσει στο χώρο.

 

 

Η αλήθεια είναι ‘ότι πρόκειται για τα πρώτα νωχελικά βήματα και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη πρόταση κοινής αποδοχής θα χρειαστεί χρόνος και καθαρός πολιτικός λόγος. Εν ολίγοις σύγκλιση απόψεων θέσεων και πολιτικών ιδεών που θα δώσουν δυναμική στο εγχείρημα ώστε να μην έχει την τύχη της Ελιάς και άλλων θνησιγενών πολιτικών κινήσεων που έσβησαν εν τη γενέσει τους.