Διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο Αλ. Τσίπρας

17.8.2016

Οξύτατη  αυγουστιάτικη κόντρα έχει ξεσπάσει  μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με φόντο το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, από το Κομμένο της Άρτας όπου παρέστη στις εκδηλώσεις  μνήμης για τη σφαγή των κατοίκων του χωριού στις 16 Αυγούστου του 1943, ερωτηθείς, εμφανίστηκε κατηγορηματικός διαψεύδοντας  τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, από την Άρτα όπου βρέθηκε την Τρίτη, ο Αλ.Τσίπρας δήλωσε:

«Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος».

Το θέμα των πρόωρων εκλογών έχει προκαλέσει νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Όλγα Γεροβασίλη να μιλά για «εκλογολογία που έχει καταντήσει γραφική» και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να μιλά για «κυβερνητικό πανικό» και «πολιτικό θράσος της κυβέρνησης»

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

«Στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της κυβέρνησής του» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

«Επαναλαμβάνουμε ότι με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις. Το άγχος και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα, αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του.

» Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο -των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων- η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές. Για να μπει τέλος στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες. Και από την οποία δε μπορεί να μας βγάλει η κυβέρνηση που τη δημιούργησε» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.