Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στα Εξάρχεια

Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστοι μπήκαν μέσα στο γραφείο του  παριστάνοντας τους πελάτες και στη συνέχεια πυροβόλησαν δύο φορές τον δικηγόρο -μια φορά στο κεφάλι και μια στο στήθος.

Οι δράστες, μετά την εκτέλεση, τράπηκαν σε φυγή με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν.

Ο πρωθυπουργός κ Αλ Τσίπρας ζήτησε άμεσα να βρεθούν οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος. Ενώ Από την ΕΛΑΣ  ανακοινώθηκε ότι επί του παρόντος δεν θα εμπλακεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Εάν βρεθούν στοιχεία και χρειάζεται θα αναλάβει την δικογραφία.

Εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για περίπτωση του κοινού ποινικού  εγκλήματος.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου, που πέθανε το 2006.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

Ο δικηγόρος -πατέρας δύο παιδιών- ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πηγή:  iefimerida.gr